Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Mii de persoane l-au condus pe ultimul drum pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc


Aproximativ 2.500 de persoane au participat la funeraliile părintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care a fost înmormântat, joi, la Mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, unde a slujit în ultimii 35 de ani. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, și Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

După încheierea slujbei, cortegiul funerar s-a îndreptat spre zona din cadrul mănăstirii unde a fost amenajat mormântul lui Arsenie Papacioc. Locul de lângă mormânt a fost acoperit cu un covor de flori aduse de cei care au vrut să-și ia rămas bun de la duhovnic. De asemenea, alte buchete de flori au fost așezate în groapă înainte de coborârea sicriului.
Printre cei care au vrut să-l conducă pe ultimul drum pe părintele Arsenie Papacioc s-au aflat Gigi Becali, Gelu Voican Voiculescu, Dorel Onaca, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, directorul Direcției Județene Sport Constanța, Elena Frâncu, fostul comandant al IPJ Constanța, Aurelian Zaheu.
Totodată, au fost prezenți și cei care l-au cunoscut pe părinte, ei fiind impresionați de bunătatea și căldura cu care îi întâmpina de fiecare dată atunci când îl vizitau pentru a-i cere un sfat duhovnicesc. La un moment dat, în timpul slujbei, unei femei i s-a făcut rău. Ea a fost scoasă din mulțime, fiind îngrijită de o măicuță de la mănăstire. După ce a băut apă, femeia și-a revenit și a continuat să urmărească ceremonia.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Arsenie Papacioc a fost depus, joi dimineață, pe scena special amenajată în curtea Mănăstirii „Sfânta Maria”. În pofida ploii care a început încă de dimineață, curtea Mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol a fost plină de credincioși care au venit să îl conducă pe ultimul drum pe părintele Arsenie Papacioc.
Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol, a decedat, marți, la vârsta de 97 de ani, în lăcașul de cult în care a slujit timp de 35 de ani.
Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat și dus la Suceava. După ani de detenție, în 1976 a ajuns la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?