Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Soprana Gabriela Băncilă din Focșani, denumită „Noua Callas‟ într-o publicație italiană

Soprana Valentina Gabriela Băncilă, originară din Focșani, a acordat la începutul acestei luni un interviu unei publicații din Italia, Vetrina Tv, în care a fost numită „noua Callas‟, și asta pentru că cei care au auzit-o cântând i-au comparat glasul cu cel al Mariei Callas, soprana considerată drept „cea mai mare cântăreață de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea‟. Într-un articol apărut în Monitorul de Vrancea, Gabriela Băncilă a povestit mici fragmente din copilăria petrecută în cartierul Bahne al Municipiului Focșani, dar și în satul Vidra, iar mai apoi anii în care Italia a devenit pentru ea o a doua casă.

Pentru mulți copii, bunicii reprezintă icoanele copilăriei lor. La fel o consideră și soprana Gabriela Băncilă  pe bunica ei de la Vidra care, atunci când ieșea la plimbare cu nepoata ei prin sat, le spunea oamenilor că draga ei: „Găbiţa o să ajungă o mare artistă.‟. Din păcate, bunica nu a mai apucat să o vadă pe nepoata ei performând pe scene din Italia și România, pentru că Dumnezeu a luat-o mai repede în Împărăția Sa. Acum, Gabriela Băncilă nu doar că a ajuns o artistă, dar a cucerit inimile unor maeștri cunoscuți din lumea muzicii italiene, așa cum este cazul maestrului Giovanni Meozzi, primul maestru și pianist al tenorului Andreea Bocelli.

Iată ce scrie publicația italiană Vetrina Tv.it despre focșăneanca adoptată de țara în care s-au născut compozitori celebri precum Antonio Vivaldi sau Giuseppe Verdi: „Soprana Valentina Gabriela Băncilă, originară din România, născută în Focșani, a fost descoperită ca soprană, când avea 15 ani, de către Maestrul Giovanni Meozzi, primul maestru și pianist al tenorului Andrea Bocelli! În ziua în care a descoperit-o, maestrul Meozzi i-a sărutat mâna și a nominalizat-o «succesoarea Mariei Callas», ca și toți ceilalți maeștri care au ascultat vocea Gabrielei, chiar dacă atunci foarte tânără, dar cu o voce foarte frumoasă și un mare potențial. De aici și numele de «micuța Callas».

Gabriela își aduce aminte că la 19 ani a fost invitată de către Maestrul Meozzi, în juriu la 2 concursuri, care au avut timp în aceeași zi. O zi foarte grea, o experiență nouă, dar la sfârșitul zilei, Maestrul a înțeles că Gabriela avea pregătirea corectă să facă această meserie de jurată. Stând lângă Maestru la zeci, poate sute de concursuri, Gabriela a învățat foarte multe de la Meozzi. Face această meserie de 8 ani, și spune că cel mai important lucru într-un concurs este să câștige cel mai bun și talentat, altfel se descurajează cei care cu adevărat au talent. Este foarte severă și corectă, dar soprana Gabriela Băncilă spune că: «talentul, atitudinea, modestia, simplitatea, tehnica vocală corectă, repertoriul potrivit și studiul continuu te ajută să ajungi în vârful piramidei»‟.

În 2018, o persoană foarte dragă vâncencei, a înscris-o pe Gabriela Băncilă la emisiunea-concurs „Românii au talent” de la Pro Tv.Pentru ea, emisiunea „Românii au talent” a însemnat o rampă de lansare, și, cu toate că au trecut aproape trei ani de la apariția ei pe micile ecrane, tânăra spune că și acum sunt oameni care, atunci când o văd pe stradă, o întreabă dacă nu cumva a fost la celebra emisiune de talente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?