VIDEO: Elena Stoica: Părinții ne solicită sprijin pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor!

0
846

Elena Stoica, candidat PSD la Camera Deputaților, a solicitat, din nou, redeschiderea școlilor și grădinițelor în localitățile în care rata infectărilor nu depășește procentul stabilit de guvernanți. Solicitarea Elenei Stoica vine după ce mai mulți părinți din localitățile din zona de munte a județului i-au solicitat sprijin pentru ca unitățile de învățământ să fie redeschise. Elena Stoica spune că la mijloc este vorba „de un protest al părinților“ care nu au cu cine să își lase copiii pentru a merge la serviciu. „Este vorba de un protest al oamenilor din localitățile vrâncene care ne solicită sprijin pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor în comunitățile în care nu există cazuri de infectare cu COVID-19 sau în acele localități în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, așa cum au stabilit specialiștii din domeniu. Aceasta este solicitarea părinților, care vor redeschiderea școlilor și grădinițelor. De altfel, marea dorință a copiilor este să meargă la școală, să se redeschidă școlile. De aceea, în numele copiilor și al părinților cerem guvernanților să redeschidă școlile acolo unde rata infectărilor nu depășește procentul de 3 la mie“, a afirmat Elena Stoica

Candidata PSD pentru funcția de deputat a atras atenția asupra unei alte situații pe care Guvernul PNL nu a rezolvat-o și nici nu pare că ar vrea să o rezolve și anume achiziția de tablete și laptop-uri pentru copiii care provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse. „Un alt aspect foarte grav este că în satele din zona de munte în mod special, foarte mulți dintre copii nu au tablete, smart phone sau laptop pentru a putea participa la orele on-line. Guvernul Orban a promis că va achiziționa aceste tablete dar au trecut 3 luni de zile de la începerea anului școlar. Este vorba de încă o minciună pe care liberalii lui Orban o servesc românilor. Mai mult, în aceste sate de munte cei mai mulți dintre copii nu au acces la internet, o altă problemă pe care liberalii au promis că o vor rezolva, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Practic, copiii sunt ținuți acasă, obligați să participe la cursuri on-line, dar fără a avea parte de un minim necesar de logistică necesară acestui tip de învățământ. Acesta este motivul și contextul în care tot mai mulți părinți solicită redeschiderea școlilor și grădinițelor în localitățile în care nu există cazuri de infectare cu COVID-19 sau în acele localități în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie“, a mai spus Elena Stoica, candidat PSD la Camera Deputaților.

Elena Stoica a adăugat că multe dintre mamele cu care a discutat au spus că nu au cu cine să lase copiii, aceștia rămânând singuri și fiind astfel expuși la tot felul de riscuri. „Mamele mi-au solicitat sprijin susținând că atunci când pleacă la serviciu, copiii lor rămân singuri, fiind expuși la tot felul de pericole. Dacă ar merge copiii la școală și la grădiniță, atunci ar fi mai în siguranță. Iar în situațiile în care copiii sunt lăsați cu bunicii, aceștia nu știu să îi îndrume în ceea ce înseamnă învățământul on-line. Practic, oamenii susțin că au fost pedepsiți de Guvernul PNL doar pentru că au avut grijă și s-au protejat de noul coronavirus“, a arătat Elena Stoica. Aceasta a mai precizat că din raportările făcute publice de Direcția de Sănătate Publică Vrancea rezultă că doar câteva localități au o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, situație în care se impune trecerea în scenariul roșu și închiderea școlilor. „Sunt câteva localități cu rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în celelalte localități vrâncene copiii ar putea merge la școală și la grădiniță, dar nu se dorește acest lucru“, a afirmat Elena Stoica.


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here