Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Intervenție în forță a poliției, după ce doi copii au INCENDIAT un cățel, pentru amuzament, în județul Buzău

Un video care a circulat pe rețelele sociale arată cum unii minori dau foc unui cățel, care apoi fuge speriat. Poliția din Ilfov s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor.

Conform digi24.ro, incidentul a avut loc în localitatea Mărăcineni din județul Buzău. Între timp, reprezentanții Kola Kariola, un ONG pentru salvarea animalelor, însoțiți de forțe speciale de poliție, au intervenit pentru recuperarea cățelului rănit. Aceștia au anunțat duminică seară că patrupedul este într-o stare mai bună, dar este foarte afectat psihic. Câinele a mai fost schingiuit, acesta prezentând mai multe răni la cap, nu de la arsură, ci de la niște lovituri. În curând el va fi pregătit pentru adopție.

Marius Chirca, reprezentant Kola Kariola: Inițial am crezut că nu mai are nicio șansă la viață, dar după ce l-am preluat ne-am dat seama că nu este foarte afectat de arsură. Am înțeles de la domnii polițiști că a fost stropit cu acetonă și doar i-a fost pârlită blănița. Problema la câine e că este foarte afectat psihic. Nu e prima oară când a fost schingiuit. Tremură necontrolat, se pune pe burtă și ințepenește așa. Are mai multe răni în jurul capului care nu sunt provocate de arsură, ci de lovituri.

Potrivit unui comunicat al poliției din Buzău, polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Totodată, a fost informat medicul veterinar de pe raza localității, cu privire la starea de sănătate și a celorlalte animale din acea gospodărie. Se continuă cercetările, în cadrul dosarului penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?