Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Handbal, Liga Națională: Joc solid, victorie clară!

  • CSM Focșani 2007 – CSM Reșița 22-15 (10-7)
  • Astăzi, de la ora 18.25, CSM Focșani 2007 – Dinamo București, în direct la TVR 1

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico, Rusu Ragea, Valentin Pătru 1 gol, Popovici, Miroiu 2, Marjanovic 9, Țuțu, Hrimiuc 1, Mocanu, Rață – 1, Nuțu, Marijanac 1, Eros 1, Mănescu 6.

CSM Reșița: Vuița, Radoslavlevic, Mledenciu – 2, Bahan – 2 goluri, Szopka, Bote – 1, Vulpe – 5, Daia, Starchenko – 1, Trifkovic – 1, Bondoc, Ignat – 3, R. Pătru, Belchite, Dumuță.

Campionatul Ligii Naționale de handbal masculin a debutat ieri, la Sfântu Gheorghe, cu jocurile primei zile dintre cele trei ale primului turneu al competiției. CSM Focșani 2007 a avut ca parteneră de întrecere pe CSM Reșița, echipă despre care, înainte de plecarea la turneu, antrenorul Dalibor Cutura mi-a spus că trebuie tratată cu grijă, pentru că poate produce pagube, așa cum s-a întâmplat în turul campionatului trecut. În partida de ieri, însă, focșănenii au făcut un joc solid, la un foarte bun nivel, pe tot parcursul celor 60 de minute.

CSM 2007 a condus de la primul gol până în final. A avut în prima repriză avans care a variat și s-a fixat la trei goluri în minutul 30. A fost o primă parte a meciului în care au fost înscrise foarte puține goluri față de ceea ce se întâmplă în mod obișnuit în jocurile de seniori. Vinovați au fost atacanții care au avut o eficacitate redusă și apărările, începând cu portarii, care nu i-au lăsat să marcheze.

Repriza a doua i-a avut tot pe focșăneni la conducerea jocului. Cu o apărare foarte mobilă, precisă și suficient de aspră, CSM 2007 nu le-a permis reșițenilor să finalizeze decât foarte puțin doar de cinci ori iar în atac, Mănescu a intrat cu o remarcabilă poftă de gol a înscris de șase ori! Ofensiva focșăneană, în întregul ei, a avut fantezie la construcție, cu atacuri conduse pe toată zona semicercului până la apariția breșei pentru șut din zona interilor, a extremelor și de pe pivot. Joc variat, greu de contracarat de o echipă al cărei antrenor acuza, după meci, puțina experiență competițională! CSM Focșani 2007 – CSM Reșița s-a încheiat cu un plus de șapte goluri pentru prima formație, care a avut un debut de campionat convingător.

Astăzi, echipa Focșaniului va întâlni cea mai puternică și mai în formă – echipă a campionatului Dinamo București. În fața unui asemenea adversar, poți săți propui să câștigi, dar mai sigur este săți stabilești ca obiectiv să te ridici la nivelul său! Ceea ce cred că, în mod realist, vor gândi și staff-ul și handbaliștii focșăneni. Iar de va fi ca ei să ia punct sau puncte, ar fi un mare bonus! Meciul va începe la ora 18.25 și va fi transmis în direct de TVR 1.

Bucuria de a reveni pe teren pentru jocuri!

După terminarea partidei, în declarațiile pentru presă, antrenorii și jucătorii care au vorbit și-au spus bucuria că, după o foarte lungă perioadă, au putut să joace meciuri oficiale. Dincolo de declarații, despre bucuria de a juca handbal au spus foarte multe spectacolul de foarte bună calitate oferit de cele două combatante care au evoluat în Sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe ieri, de la ora 12:00, ca și cel din finala Cupei României, regalul dintre Dinamo București și HC Dobrogea Sud. Foarte probabil că bucuria ar fi fost și mai mare dacă ar fi putut fi împărtășită și de iubitorii handbalului, cărora le-a rămas doar satisfacția de a vedea în transmisii directe jocuri ale favoriților.

Informațiile venite dinspre Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului sugerează posibilitatea revenirii spectatorilor în tribune, cândva, când vor fi îndeplinite condiții. Cum este practic imposibil de anticipat ce și cum va fi, să ne bucurăm, odată cu echipele care îl joacă, să ne bucurăm, deci, că handbalul a revenit pe teren, că putem vedea măcar la televiziuni ori pe youtube – meciuri de handbal. Și pe jucători evoluând, de regulă, la un nivel surprinzător de bun, de parcă ar vrea să ofere publicului calitate handbalistică în formă concentrată, pe care au ținut-o pentru ei în lungile luni de pauză!

În zona spectaculosului primei etape intră și două veritabile surprize: Buzăul a câștigat meciul cu Călărașiul, iar nou promovata CSU din Suceava a terminat la egalitate cu Steaua București!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?