Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Locuitorii comunei Poiana Cristei vor avea medic de familie

Primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruș, a anunțat că locuitorii din comuna sa vor avea medic de familie începând cu data de 21 august. Autoritățile locale din Poiana Cristei caută de peste șapte luni de zile un medic de familie pentru locuitorii comunei, dar până acum niciun medic nu și-a arătat dorința de a merge în această localitate. Conform recensământului efectuat în anul 2011, populația comunei Poiana Cristei este de 2860 locuitori. „După lungi asteptări, în data de 21 August 2020 se va semna contractul, urmând ca în scurt timp să avem medic de familie în Comuna Poiana Cristei“, se arată într-un anunț al primarului Vlad Petruș.

Primarul comunei Poiana Cristei Vlad Petruș a trimis o adresă instituțiilor abilitate, respectiv Direcția de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate, Instituția Prefectului, prin care solicită sprijin în demersul de a găsi un medic de familie pentru populația comunei. Acesta susține că începând cu data de 05.01.2020, Unitatea Administrativ Teritorială Comună Poiana Cristei nu mai are medic de familie întrucât medicul Andrei Mihaela Daniela și-a reziliat contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea. Comuna Poiana Cristei este compusă din opt sate, respectiv satul Dumbravă, satul Poiana Cristei, satul Podu Lacului, satul Dealu Cucului, satul Odobasca, satul Mahriu, satul Petreanu și satul Tîrîtu, ultimele trei aflându-se la o distanță de 6-15 km față de centrul comunei Poiana Cristei, ele însumând un număr de 386 de gospodării. „La nivelul localității există categorii de persoane vulnerabile și aflate în risc social, care se găsesc în diferite situații după cum ar fi: persoane cu un nivel sub pragul sărăciei, persoane aflate în șomaj, persoane cu diferite boli cronice, femei gravide aflate în situații de risc social și în risc de abandon al copilului, familii cu unic susținător de familie, copii în risc de abandon școlar, etc, toate aceste categorii necesitând asistență medicală comunitară, centrate pe nevoile individuale ale omului bolnav, dar și sănătos“, se arată în adresa semnată de primarul Vlad Petruș.

Conform evidenței Serviciului Public de Asistență Socială de la nivelul comunei Poiana Cristei, precum și din evidența Cabinetului Medical Individual “Dr. Andrei Mihaela-Daniela“ Poiana Cristei, în comună există pacienți care necesită servicii și activități de asistență medicală comunitară, după cum urmează: Diabetici- 26 persoane; Femei gravide- 2; Persoane cu boli cronice-650; Persoane adulte cu handicap grav-55 persoane; Copii cu handicap grav-11 copii; Persoane fără nici un venit- 85; Copii 0-1 an – 23; Copii 1-4 ani – 65; Copii 5-8 ani – 75; Copii 8 -14 ani-160; Copii 14-18 ani- 80; Pensionari-370 persoane; Familii monoparentale- 10; Copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate-9; Beneficiari ai Legii nr.416/2001 – 123 familii; Beneficiari ai tichetelor sociale de grădiniță: 22 copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?