Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Volei – Senioarele Focșaniului au început pregătirea pentru viitorul campionat!

  • Pentru CSM Focșani 2007 vor juca, practic, aceleași voleibaliste cu care a fost încheiat campionatul 2019-2020

Competiția de volei a senioarelor din Divizia A 2, ediția 2019-2020, din care a făcut parte și CSM Focșani 2007, a fost oprită imediat după ultimul meci al turneul de play-off. Atunci, în Sala Liceului cu Program Sportiv, la 8 martie, focșănencele se impuneau cu 3-0 (25-22, 25-10, 25-16) în fața CTF Mihai I București. Câștigătoare ale seriei Est, fetele Focșaniului ar fi urmat să joace la barajul pentru promovarea în Divizia A1 care nu a mai avut, însă, loc deoarece calificatele nu au dorit să participe din cauza situației create de pandemia de coronavirus. CSM 2007 a declinat, ulterior, invitația de a se înscrie direct în prima divizie a voleiului feminin din România, alegând să evolueze în divizia a doua.

Iar de luni, 20 iulie, voleibalistele focșănence au început antrenamentele pentru sezonul competițional 2020-2021. Așa cum arată starea epidemiei în România este greu de precizat când va fi debutul oficial al competiției, însă și voleibalistele ca și handbaliștii și fotbaliștii care se antrenează – vor urma și baschetbaliștii – au nevoie de pregătire pentru a fi apte să intre în campionat atunci când condițiile vor permite începerea competiției.

Prima zi de pregătire a fost în aer liber, dimineața și în sală – după amiaza și a fost de reacomodare la efort, așa cum vor fi și următoarele.

S-au reunit aceleași jucătoare cu care CSM Focșani 2007 a câștigat Seria Est, în martie: Ana Vilău, Camelia Vasile, Alexandra Laurici, Delia Botea, Ilinca Știrbu, Camelia Lăzăroiu, Teodora Sabloschi, Alessia Sima, Florina Pralea, Maria Paizan, Bianca Andronache, Miruna Pușcă, Cătălina Ciubotaru, pregătite de Romina Coman, antrenor principal, și prof. Marian Rădulescu, secund. Acestor jucătoare li s-a adăugat Alexandra Iordache, centru, venită de la Colegiu, Tehnic Feroviar Mihai I, București.

Romina Coman mi-a spus că este mulțumită de lotul pe care îl are la dispoziție și cu care își propune să repete performanța din campionatul trecut. Est un lot cu o omogenitate căpătată în câțiva ani de lucru împreună. Sunt jucătoare cu certe calități care au făcut deseori un bun – și eficient – spectacol voleibalistic. Lor li se mai pot alătura jucătoare din pepiniera focșăneană, așa cum au urcat la echipa de senioare mai multe cadete și junioare în anii anteriori.

Din fotografia făcută ieri, în sala Liceului 4 din Focșani, înaintea antrenamentului de după amiază, lipsesc junioarele – Maria Paizan, Miruna Pușcă, Alessia Sima și Cătălina Ciubotaru, care au început pregătirea în urmă cu ceva timp și care urmează să se alăture colegelor senioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?