Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Handbal beach – Portarul focșănean Emilian Marocico s-a calificat cu echipa României la Campionatul European din 2023 de la Nazare – Portugalia

  • Naționala României s-a clasat pe locul 8 la ediția 2022, de la Praga, a competiției europene

Portarul echipei de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007, Emilian Marocico, a participat cu echipa României la Campionatul European de handbal beach, așa cum o făcuse și la anterioarele trei ediții. Competiția, care a avut loc la Praga, a fost precedată pentru handbaliștii români de o perioadă de pregătire de cinci zile, la Timișoara. Înainte de plecarea în Cehia, Maro îmi spunea că România are șanse mici la Campionatul European pentru că îi lipsesc mai mulți jucători, fapt confirmat și de faptul că la startul Campionatului avea cota cea mai mică. ”Și valoric și cantitativ – doar 9 jucători” avea să-mi spună după turneul de la Praga portarul Focșaniului și al Naționalei de handbal beach.

Obiectivul României a fost calificare la ediția din 2023 a Campionatului European, cea de la Nazare, în Portugalia. Ceea ce însemna clasarea între primele 10 echipe la final de întrecere. Cum a fost, mi-a spus, ieri, în timp ce revenea în țară – ”mai sunt vreo mie de kilometri”, Emilian Marocico. Deci! A fost o perioadă de 5 zile de pregătire la Timișoara apoi am plecat cu autocarul în Praga. Cele 12 competitoare au fost grupate câte șase. În prima zi, înfrângere cu Suedia, 0-2 și o victorie incredibilă cu Polonia, 2-1 după lovituri de departajare (shoot-out). În ziua a 2-a, înfrângere cu Germania (campioana turneului), 0-2, dar cu o evoluție foarte solidă, iar în meciul secund am câștigat contra Cehiei, 2-0, cu tribunele arenei pline cu suporteri ai cehilor. În ultima zi am pierdut cu Turcia, 0-2, dar am terminat grupa pe locul 4, un loc nesperat, însă meritat! Au urmat încă două înfrângeri 0-2 cu Franța și 1-2 cu Italia după două serii de lovituri de departajare. Am terminat pe locul 8 și am prins bilete pe Campionatul European din 2023, Nazare – Portugalia!.

În turneul de la Praga, valorosul nostru portar a apărat în fiecare meci, la paritate cu Radu Turturică de la Oradea. A apărat foarte bine ”știți că am primit foarte multe felicitări!” M-a rugat ca asta să rămână între noi! Nu i-am promis că așa va fi, drept care vă spun și dumneavoastră că s-a întâmplat cu Maro ceea ce vă așteptați să se întâmple cu un portar de valoarea lui, aflat la a patra ediție de Campionat European pe plajă. Ca să mă conving, mi-a sugerat să văd înregistrările meciurilor pe ehftv.com. Nu am avut nevoie să văd înregistrările. Nu aveam nevoie de ele! Știu, ca și toti focșănenii iubitori de handbal, cât de bun este portarul Emilian Marocico. Cel ale cărui intervenții în poarta CSM Focșani 2007 vor putea fi aplaudate și în viitoarea ediție de campionat al Ligii Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?