Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Evaluarea Națională: În Vrancea sunt 22 medii de 10 în urma contestațiilor

Au fost publicate rezultatele finale obținute anul acesta la prima sesiune a examenului de Evaluare Națională în urma contestațiilor, iar Vrancea are 22 de elevi care au media 10; cu unul mai mult față de primele rezultate.

 

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, anunță că a crescut și numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 la 1.978 față de primele medii afișate. În total, elevii vrânceni au depus 238 contestații în urma rezultatelor obținute la prima sesiune a examenului de Evaluare Națională.
Iată situația pentru fiecare probă scrisă: ,,La proba de Limba și literatura română, 2.322 de candidați (81,90 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 94 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1.788 de candidați (63,20%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 69 de candidați au obținut nota 10”, se arată în comunicatul trimis de ISJ Vrancea.
Dintr-un total de 3.004 candidați înscriși la Evaluarea Națională, Vrancea a însumat un total de 2.826 candidați prezenți. De asemenea, un elev a fost surprins în timp ce copia, așa că a fost eliminat pentru fraudă, iar lucrarea să a fost notată cu 1.
Reprezentanții ISJ Vrancea mai spun că: ,, Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%). Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie)”.

foto: graiulsalajului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?