Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Elevii de la Edmond Nicolau au discutat despre dopaj


Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani a fost gazda unei acțiuni pe linie sportivă privind prevenirea dopajului. Sub genericul „Primii pași pentru un sport curat!”, s-a desfășurat o activitate educativă pe teme privind prevenirea și combaterea dopajului în sport. La întâlnire au fost prezenți reprezentați ai Agenției Naționale Antidoping, structură a Guvernului României, director general Valentina Alexandrescu, consilierele Adina Sandu și Oana Ilie din cadrul Compartimentului de Testare și Programe Social – Educative, alături de reprezentanți ai județului Vrancea, lucrătoare din poliția Municipiului Focșani, un reprezentant al Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea și Mariana Croitoru, judecător la Tribunalul Vrancea.
Scopul acestei întâlniri a fost promovarea valorilor intrinseci ale sportului în vederea prevenirii și combaterii dopajului în sport. Elevilor li s-a prezentat în format Power Point natura și limitele beneficiilor sale, de la plantele etnobotanice, la droguri și doping. Cei prezenți le-au spus elevilor în discursul lor ce înseamnă un sport curat, fără doping, ce înseamnă o viață exemplară și sportivă și care este rolul nefast al consumului de droguri. Liceenii au primit pliante și cărți, dar și brățări inscripționate „Primii pași pentru un sport curat!”.
Întâlnirea a fost facilitată de Ionel Ambrosie, inspector școlar de educație fizică, care este profesor în această unitate școlară. „Pe întregul mapamond se fac eforturi din partea autorităților țărilor și agențiilor naționale pentru prevenirea și combaterea acestui flagel în rândul tinerilor, consumatori de etnobotanice și droguri. Sportivii trebuie să înțeleagă că practicarea sportului de performanță, și nu numai, înseamnă o educație bună din familie, o educație sportivă și o viață adecvată pentru reușita lor. Trebuie în permanență să aibă modele prin profesori și antrenori atât în competiții cât și în viața extrașcolară”, a spus Ionel Ambrosie, inspector școlar de educație fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?