Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Graur, repus la conducerea DSP Vrancea și… transferat la Suceava! Doar că nu se poate

Ceea ce se întâmplă în România sub guvernare liberală este demn de un scenariu apocaliptic. Sau de comedie neagră. Altfel nu se explică.

Medicul Cătălin Graur a fost repus în funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Ministrul Sănătății a remis luni, 18 mai, un ordin aplicabil de vineri, 15 mai. Numai că marți, 19 mai, Ministerul Sănătății a remis o adresă prin care Cătălin Graur este…transferat pe funcția de director executiv al DSP Suceava. Numai că transferul nu poate avea loc întrucât acesta este de luni în concediu medical.

Așadar, luni, 18 mai, ministrul Sănătății a emis ordinul 723 privind încetarea suspendării raportului de serviciu și reluarea activității lui Cătălin Graur, director executiv la Direcția de Sănătate Publică a județului Vrancea.

Ordinul are aplicabilitate din data de 15 mai 2020, adică de la data încetării stării de urgență. ,,Începând cu data de 15 mai 2020, domnului Cătălin Graur îi încetează suspendarea raportului de serviciu și își reia activitatea pe funcția publică de director executiv la Direcția de Sănătate Publică a județului Vrancea”, se arată în ordinul semnat de ministrul Nelu Tătaru. În același document se arată că începând cu data de 15 mai încetează aplicabilitatea Ordinului ministrului Sănătății nr. R445 din 13 aprilie 2020, adică ordinul prin care Cătălin Graur fusese suspendat din funcție.

Tot luni, ministrul Nelu Tătaru a emis și Ordinul 722 din 18 mai 2020 privind încetarea, începând cu data de 15 mai 2020, a numirii lui Cătălin Bunghez pe funcția publică de director executiv pe perioada stării de urgență la Direcția de Sănătate Publică a județului Vrancea.

Deocamdată, adjunctul de la DSP Vrancea, liberalul Dragoș Cozma, și el medic stomatolog, rămâne pe funcție, asta deși postul trebuie ocupat, conform legii, de un medic epidemiolog sau de sănătate publică. Cu Cătălin Graur în concediu, stomatologul Cozma rămâne să conducă DSP Vrancea.

Așadar, aventura lui Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, la conducerea DSP Vrancea a luat sfârșit. Mai bine de o lună de zile, Bunghez a făcut și a desfăcut, alături de Dragoș Cozma, în fruntea sistemului medical vrâncean. Mai mult, aceștia au angajat o mulțime de persoane în funcții publice, fără concurs, mulți membri de partid, activiști sau lipitori de afișe ai PNL.

Graur a fost suspendat din funcție în data de 13 aprilie la solicitarea expresă a prefectului penelist Gheorghiță Berbece. În data de 11 aprilie, prefectul a înaintat o adresă ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care propunea demiterea din funcție a lui Cătălin Graur și numirea lui Cătălin Bunghez în funcția de director executiv. Tătaru nu l-a demis pe Cătălin Graur, dar l-a suspendat, numindu-l în funcție pe iubitul consilierului local PNL, Ana Maria Dimitriu.

Medicul Cătălin Graur a contestat Ordinul ministrului sănătăţii în instanţă. Dosarul ce are ca obiect “suspendare executare act administrative OMS” a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Galaţi. Graur nu a solicitat doar suspendarea ordinului prin care s-a hotărât înlăturarea sa din fruntea DSP pe perioada stării de urgenţă, ci şi celelalte două ordine prin care s-a decis numirea în funcţiile de director executiv şi director adjunct a celor două persoane agreate de PNL, respectiv Cătălin Bunghez şi Dragoş Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?