Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

COD GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină, în mare parte a țării, începând de miercuri dimineață! HARTA județelor afectate

Meteorologii au emis o informare meteo de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării și două coduri galbene de ploi torențiale și vijelii pentru 9, respectiv 32 de județe, inclusiv Vrancea, valabile până joi seara.

În intervalul anunțat,  vor fi  perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții;
 
În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?