Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO : Primarul Focșaniului a ajuns în Coreea de Sud


Vizita Primarului Cristi Misăilă și a delegației Asociației Municipiilor din România în Asia a continuat cu deplasarea în capitala Coreei de Sud – Seul. Prima oprire a oficialilor români a fost la Transport Operation and Information Center (TOPIS), din cadrul Primăriei Seul, centru ce gestionează traficul în timp real al tuturor mijloacelor de transport subteran și suprateran, precum și podurile, atât din punct de vedere al traficului, cât și din cel al nivelului apelor. 8.000 de autobuze sunt dotate cu camere de luat vederi, iar printr-o aplicație specială, utilizatorii se pot conecta la sistem, folosindu-se de telefoanele mobile. Astfel, părinții, de exemplu, pot primi informații despre locul în care se află cei mici în drumul lor spre școală.
    Staționarea sau parcarea neregulamentare sunt sancționate fără a fi nevoie de prezența fizică a agenților: sistemul sesizează automat abaterea și operează expedierea mandatului de amendă. TOPIS dispune și de dotări speciale pentru gestionarea situațiilor de criză și a celor cauzate de eventuale dezastre naturale. Peste 6 milioane de cetățeni beneficiază, zilnic, de serviciile de transport în comun, utilizând un sistem integrat de cartele, ce permite efectuarea plăților multiple.
    Oficialii AMR au participat, apoi, la seminarul organizat de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Coreea – România cu tematica „Smart Parking Technology”.
Programul delegației a continuat cu deplasarea în Provincia Gangwon-do, unde membrii AMR au fost întâmpinați de Guvernatorul provinciei, domnul Maeng Sung – Kyu. În urma discuțiilor au fost abordate o serie de teme de interes pentru domeniul admnistrației publice și au fost evaluate posibilitățile de înfrățire a orașelor din provincia Gangwon-do cu municipiile din România, precum și posibilitățile de cooperare economică, sportivă, dar și culturală dintre cele două țări.

    Facebook/Primăria Municipiului Focșani

29 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?