Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

„De la Spitalul Militar a plecat infecția în Focșani, de ce conducere militarizată la Spitalul județean? Directorul medical a fost instalat de PNL, nu are responsabilități?”

Parlamentarii social-democrați vrânceni reacționează la „gogomănia” liberalilor

Parlamentarii social democrați vrânceni reacționează în legătură cu declarațiile liberalului Cătălin Toma, care a solicitat conducere militarizată la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani, după ce managerul Constantin Mîndrilă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta s-a infectat mergând la muncă pentru a lupta cu epidemia. Mai mult, după cum a remarcat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, senatorul penelist „călcând în picioare legislația privind secretul medical, a comis o infracțiune când a dat publicității faptul că directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani a fost diagnosticat pozitiv COVID-19”. Declarațiile penelistului Toma vin în contextul în care Spitalul Județean Focșani se află în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea acestei instituții medicale nu este deficitară așa cum este cazul la Suceava.

Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu:
,,Astăzi, când peste tot în România, oamenii în halate albe, de la conducerea spitalelor până la ultimul brancardier sunt priviți cu recunoștință și enorm respect, PNL aduce din nou rușinea în Vrancea noastră, cu un atac josnic la adresa lui Constantin Mîndrilă, directorul spitalului județean. Încălcând legea, lucru extrem de grav în situația declarării stării de urgență, politicieni de cea mai joasă speță, gen senatorul Toma și deputatul ”Grindă”, ajuns chiar ministru de care chiar și PNL se rușinează, consideră normal ca un manager de spital să fie demis pentru că s-a îmbolnăvit de coronavirus. Când peste 25% din cadrele medicale s-au contaminat în țara asta, din lipsa de materiale de protecție pe care guvernul nu le-a contractat atunci când era începutul pandemiei, preferând să mizeze pe alegeri anticipate, divulgând identitatea unui pacient, faptă penală, ei cer demisia bolnavului numai pentru a pune Grindă un acolit PNL ca director la spital.

Am putea crede că un astfel de comunicat este rezultatul depresiei de la stat prea mult izolați în casă, dar nu este așa. Comunicatul are legătură cu politica, cu interesele murdare ale PNL de a acoperi dezastrul de la Suceava, unde spitalul județean, unul din cele mai mari din țară, în care s-au băgat milioane de euro, din cauza conducerii pnl-iste a liderului Consiliului Județean, Flutur, și a fostului șef de gardă financiară, directorul suspendat Rîmbu, a devenit exemplul tragic al incapacității PNL de a gestiona administrația locală. Și asta unde? În mândria fiefurilor PNL, acolo unde candidatul Iohannis decora spitalul Suceava în campania electorală și îi retrăgea decorația în urma dezastrului rezultat de conducerea „doctorului” Flutur, cel ce se înregistra ca și cadru medical ca să facă ilegal testul Covid. E vorba de același Flutur celebru pentru scandalul cu gripa aviară când era ministrul agriculturii.

Această mișelească solicitare de demisie are deci un substrat politic, acela de a încerca să se acrediteze ideea că și într-un județ ca Vrancea, unde conducerea locală este PSD, pot să fie unele nereguli, conform principiului ”denigrează, denigrează că tot rămâne ceva noroi din minciună”. Jalnic mod de a face politică „mare”, domnilor politicieni PNL. Și când s-au găsit să se „pieptene”…!? Acum când țara se află la greu? Ar fi rușinos dacă nu ar fi dramatic să vezi ce urmași ”ai Brătienilor” sunt la Vrancea, astăzi. În rest sănătate și putere de muncă pentru toți cei în halate albe! Sănătate Constantin Mîndrilă!” se arată în comunicatul semnat de senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.

Deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici:
,,Un om de bună credință nu poate fi decât șocat, văzând avalanșa de minciuni și de manipulări revărsată zilnic de liderii incompetenți și lipsiți de bun-simț ai PNL Vrancea, care se comportă ca și când abia ieri au fost parașutați în județul pe care ar trebui să îl cunoască totuși cât de cât! Este o inepție (”vorbă stupidă, absurdă, lipsită de logică și suport” – definiție DEX pentru liderii PNL Vrancea) ca să nu spunem gogomănie, să te apuci să ”acuzi” capra vecinului pentru ce nu ai făcut tu. Mai în clar, este stupid să țipi că trebuia făcut la spital ceva, în condițiile în care spitalul este gestionat exclusiv de Guvernul tău! De ministrul tău! De prefectul tău! Ce am făcut eu, în calitate de deputat de Vrancea, membru al Parlamentului României? Am solicitat imperativ Ministerului Sănătății, în repetate rânduri, trecerea spitalului județeandin Focșani în administrarea Consiliului Județean, însă m-am lovit de aroganța, ignoranța și nepăsarea ministrului. Dar, așa „se implică” și așa „le pasă” peneliștilor!
Acum, culmea incompetenței, PNL Vrancea cere management militar la Spitalul Județean.

Asta în condițiile în care exact de la Spitalul Militar din Focșani a pornit infecția în oraș, de la un medic militar (…). Managerul spitalului județean nu s-a infectat comunitar, ci la locul de muncă, având aceleași riscuri ca personalul medical, căruia nu le-ați reproșat că s-au infectat. Sau urmează să-i acuzați și pe ei?!

Știți când demonstrezi bun simț și bună creștere? Nu mai zic de omenie! Când încerci să nu duci la groapă un om bolnav și să nu profiți de imposibilitatea lui de a se apăra, doar pentru că îi dorești postul! Puteați aștepta câteva zile măcar! Ceea ce nu înțeleg însă, este de ce vreți conducere militară? Directorul medical al spitalului este medic și instalat de PNL cu surle și trâmbițe de câteva săptămâni alături de directorul economic și directorul de îngrijiri. Nu cumva și ei gestionează procedurile medicale? Curat liberal!

Ați uitat, liberali de Vrancea, când Guvernul vostru, obsedat doar de himera alegerilor anticipate, nu a alocat banii solicitați de Spitalul Județean din Focșani, la sfârșitul anului trecut, lăsând pacienții, medicii și celelalte cadre medicale – pe care îi invocă atât de mult în aceste zile dramatice -, fără cea mai elementară protecție în fața amenințării pandemiei care se prefigura încă de la acel moment?

Ați uitat că tocmai Consiliul Județean Vrancea, cel pe care l-ați ignorat mereu când cerea să preia în mod oficial administrarea spitalului, a alocat atunci cele 5 milioane de lei pe care voi – impostori aflați degeaba în funcții înalte – le-ați refuzat spitalului, punându-l în imposibilitatea de a-și achiziționa din timp materialele de protecție necesare?

Ați uitat și de cele 11 milioane de lei alocate spitalului de același Consiliu Județean Vrancea, la începutul acestui an, tot pentru a putea asigura protecția pacienților și a personalului? Ați uitat, sau mai curând vă prefaceți că ați uitat!
Dar să mințiți continuu, să aruncați cu pietre în cei care ajutăm atunci când voi nu sunteți capabili de nimic, asta nu uitați!

Știați încă din decembrie 2019 despre urgia care urma să se abată și asupra României, dar pe atunci nu vă interesau decât alegerile anticipate și cum să-i prostiți mai repede pe români!
V-ați preocupat doar de intrigi și de conspirații politice, pe sănătatea și pe viața românilor!

Pentru voi nu contează dacă trăim sau murim, vouă să vă fie bine, să ajungeți cât mai repede la funcțiile alea pentru care sunteți în stare de orice! Ați pus interesele voastre meschine în fața dreptului la viață al oamenilor, iar acum vă spălați pe mâini și vreți să transferați totul în sarcina Armatei”.

 

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr: „Este regretabil faptul că, în plină pandemie, se continuă asaltul asupra instituțiilor, în scopul obținerii controlului total asupra unei unități administrativ teritoriale. Este evident că asta stă în spatele campaniei de demonizare a conducerii Spitalului Sf Pantelimon, spital care deservește întregul județ. Mai nou, într-o manieră cinică, lipsită de compasiune umană, se speculează posibila boală a unui om și este asociată cu munca sa. Este ca și cum ai face vinovați medicii care s-au îmbolnăvit în timp ce își făceau munca. Cred că ar trebui să existe limite. Eu, personal, am încredere în personalul medical vrâncean așa cum am avut încredere împreună cu mulții vrânceni care au beneficiat de servicii medicale de-a lungul timpului.

Grija pentru spital putea fi dovedită în 2019 și în 2020, când nu compozitorii de comunicate au alocat 5 și apoi 11 milioane de lei, ci Consiliul Județean. M-aș bucura ca și actualul guvern să finanțeze servicii medicale de calitate. Cred că este un moment prost pentru confruntări politice și cetățenii ar fi dezamăgiți de noi dacă am continua pe linia asta. Dar nu conducerea spitalului spunea că virusul e ca o simplă răceală și că importante sunt alegerile anticipate.Atunci guvernul nu trebuia să pregătească țara pentru pandemie?.

În ceea ce privește demisiile care se cer (de fapt scopul întregii campanii), vreau să amintesc faptul că acest guvern (probabil cel mai slab din Europa în acest moment) a fost votat exclusiv de noi, cei de la PSD, așteptându-l pe domnul Câțu, ca apoi să ni se propună domnul demis-propus Orban. În ziua votului nu era picior de autor de comunicate prin Parlament ca să își voteze, rețineți, propriul guvern. Noi l-am votat pentru că țara are nevoie de guvern. Același lucru este valabil și în teritoriu. Demisiile se cer de către cei care dau mandatul și în fața cărora se răspunde, demiterile sunt atributul altor autorități”.

Deputatul PSD de Vrancea, Rodica Boboc:
„Interesele politice ale liberalilor vrânceni depășesc orice imaginație. În poate cel mai greu moment al nostru, în plină pandemie de coronavirus, PNL Vrancea continuă ipocrizia și lupta politică, punând interesul propriului partid în detrimentul sănătății noastre. Într-o postare scrisă pe genunchi, liberalii cer fără pic de rușine demisiile directorului Spitalului Județean și președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan. De ce? Simplu! Pentru că scopul lor de când sunt la putere e unul singur, acela de a-și numi oamenii în funcții. Mai puțin importantă e sănătatea românilor, din ce trăiesc, dacă au bani de medicamente sau alimente, sau dacă vor mai avea locuri de muncă în perioada următoare.

Păi, dragi peneliști vrânceni, tocmai voi cereți demisia directorului Spitalului Județean când e, ca și instituție, în subordinea Ministerului Sănătății, condus de un penelist al vostru? Cereți demisia președintelui Consiliului Județean? De ce? Pentru că a alocat, în locul vostru, 11 milioane de lei pentru achiziționarea aparaturii și echipamentelor medicale necesare depistării viruslui? Pentru că în ultimii ani a dotat spitalul județean cu aparatură de zeci de milioane de euro? SĂ VĂ FIE RUȘINE!

În loc să bateți la ușa miniștrilor voștri din guvern pentru a aloca bani spitalului, vă folosiți de necazul prin care trecem și călcați pe cadavre doar pentru a vă numi oamenii în funcții. Urât, foarte urât! De stricat și făcut rău sunteți cei mai buni. De făcut ceva pentru vrânceni, pe când?”.

 

Deputatul PSD de Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu: „Culmea nerușinării! Din dorința de a-și numi proprii oameni în conducerea Spitalului Județean, PNL Vrancea întrece orice limită și lovește cu nerușinare în toți cei care luptă cu adevărat în aceste momente grele pentru a limita pe cât posibil efectele acestui virus în Vrancea. Liberalii nu au făcut nimic, dar absolut nimic niciodată pentru Spitalul Județean și doar au criticat sau pus bețe-n roate ori de câte ori au avut de atins un scop. Pentru cei ce încă nu știu, spitalul e în administrarea Ministerului Sănătății condus de PNL, care, teoretic, ar fi trebui să asigure toată aparatura necesară, inclusiv echipamentele de protecție spitalului. Nu au făcut-o, dar liberalii au continuat lupta politică de cea mai joasă speță, cerând cu nerușinare demisia directorului, în plină pandemie.

Un director care nu a mai plecat acasă la familia lui de 14 zile și își riscă viața zi și noapte stând în spital pentru a lua cele mai bune măsuri. Iar liberalii țipă în gura mare și cer demisii după demisii pentru a-și pune în loc lipitorii lor de afișe incapabili, rude sau apropiați ai ministrului Grindă. Consiliul Județean, prin președintele Marian Oprișan, a alocat 11 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale, bani pe care tocmai Ministrul Sănătății ar fi trebuit să-i aloce încă din luna ianuarie când știau foarte bine ce va urma. Cu acești bani dați la timp, cu siguranță astăzi nu aveam atât de multe cazuri.

Colac peste pupăză, ministrul lor Grindă, în cele 7 luni petrecute la minister, nu a alocat un leu (1 leu) județului Vrancea. Dar ipocrizia și tupeul liberalilor întrece orice măsură. Stau ascunși nefăcând nimic, cerând doar demisii și râzând în nas celor care chiar muncesc. Opriți-vă, neisprăviților! Lăsați răutățile și faceți odată ceva pentru vrânceni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?