Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Liberalul „Grindă” nu vrea să dea bani pentru străzile din Focșani! Primăria dă în judecată Ministerul Lucrărilor Publice

Primăria Focșani va acționa în instanță Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru neplata facturilor restante la lucrările efectuate prin PNDL la nivelul municipiului. Este ultima soluție pentru a putea recupera banii pentru lucrările realizate prin PNDL pe câteva străzi din Focșani și care nu au fost plătiți de către ministerul condus de deputatul liberal „Grindă”, Ion Ștefan. Sunt 3,9 milioane de lei care trebuie recuperați de autoritățile locale, reprezentând facturi neachitate de minister. În ciuda tuturor demersurilor făcute de autoritățile locale din Focșani, liberalii nu se gândesc la focșănenii care au nevoie de străzi reabilitate, fiind astfel afectatați de jocurile electorale făcute de deputatul penelist. De altfel, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a arătat în numeroase rânduri că sunt nejustificate motivele pentru care ministrul „Grindă” Ion Ștefan a blocat plățile pentru proiectele de reabilitare a străzilor din Focșani. Pentru acest lucru a fost făcută și o plângere penală la DNA, astfel încât ministrul Lucrărilor Publice să justifice în fața procurorilor deciziile luate și care au afectat zeci de mii de focșăneni. În fața acuzațiilor primarului Focșaniului, liberalii nu au reușit să producă decât câteva fotografii cu borduri strâmbe sau câțiva metri pătrați de asfalt răzuit la o lucrare care era în execuție.

Plângerea penală făcută de primarul Cristi Misăilă vizează modul abuziv în care au fost făcute controalele la Focșani pentru proiectele finanțate prin PNDL, respectiv sistarea alocării de bani pentru lucrările executate pe patru străzi din municipiu. Primarul a arătat că, în procesele verbale, sunt trecute constatări generale, fără să fie specificată suprafața cu binder care nu este conformă, zona în care este aceasta, câte borduri au fost dislocate, amplasarea acestora. De asemenea, nu sunt precizate persoanele responsabile de aceste nereguli și măsurile de remediere care trebui aplicate de către municipalitate. Mai mult, în adresa prin care Primăriei Focșani i s-a comunicat sistarea plăților, apar informații despre neconformități cantitative, adică materiale sau lucrări neefectuate și trimise la decontare. Aceste informații grave nu apar însă în procesele verbale întocmite cu ocazia controalelor efectuate în teren. Ori, a explicat primarul Misăilă, dacă aceste controale ar fi fost derulate cu bună credință, s-ar fi trecut în procesele verbale suprafețele de asfalt cu probleme, lungimea bordurilor cu neconformități, s-ar fi dispus termene pentru remedierea abaterilor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, a explicat primarul Misăilă, ulterior controalelor de la minister, reprezentanții Primăriei cu diriginții de șantier, reprezentanții constructorilor au verificat străzile și au găsit că problemele vizau lucrări de maxim 70 mii lei, nu de 3,9 milioane lei, suma blocată de Minister. Însă chiar și după ce aceste probleme au fost rezolvate, cei de la București nu au dorit să facă plățile pentru străzile din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?