Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

În România nu te mai poți testa nici CONTRACOST, decât cu avizul medicului! Spitalul Județean Focșani și Spitalul municipal Adjud vor trata pacienții cu coronavirus

 

În ciuda opoziției cadrelor medicale și administrației publice locale, care au atras atenția că nu există aparatura și echipamentele de protecție necesare, prefectul penelist Gheorghiță Berbece a anunțat astăzi că Spitalul municipal Adjud este „spitalul suport pentru pacienții confirmați pozitiv cu COVID-19”. „În urma publicării ordinului de ministru în Monitorul Oficial și a intrării în vigoare a măsurilor cuprinse în el, vă informez că spitalul suport pentru pacienții confirmați pozitiv cu COVID-19 este Spitalul Adjud. Spitalul Județean „Sf Pantelimon” a fost desemnat unitate de îngrijire a pacienților critici, cu infecții emergente și reemergente”, a anunțat Prefectura Vrancea, conform căreia a fost solicitată Ministerului Sănătății suplimentarea dotărilor.

Nici până la această oră Guvernul liberal nu a trimis DSP Vrancea un aparat de testare RT-PCR, asta deși, după se arată chiar în comunicatul Prefecturii, „la această oră DSP are încadrați medici biochimiști specializați în operarea lui”.

Veștile rele continuă, în condițiile în care, arată prefectul penelist, urmare a modificării metodologiei, testarea pentru COVID-19 se face DOAR la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât și în sistemul privat”. Așadar, chiar dacă cineva vrea să facă aceste teste contracost, nu le va putea face fără avizul medicului. N-ar trebui să ne temem însă, consideră Prefectura, pentru că „în acest moment România se află în stadiul pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import și cazuri de transmitere locală restrânsă, neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținută”.

„În aceste condiții strategia trebuie sa fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitarii transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectata.

Astfel, prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este următoarea:

1. Persoanele simptomatice cu istoric de călătorie internațională;

2. Contacții apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate;

3. Personalul medico-sanitar simptomatic;

4. Cazuri de SARI fără altă etiologie, din TOATE categoriile de vârstă și TOATE spitalele;

5. Persoanele instituționalizate simptomatice.

6. Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare.

Persoanele care NU fac obiectul testării:

1. Contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personalul medico-sanitar;

2. Persoane asimptomatice cu istoric de călătorie international.

Persoanele care semnalează urgențe medicale sau persoanele care prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, sunt rugate să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?