Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Ordonanța militară 6: Carantină totală la Suceava, unde s-au înregistrat ultimele 13 decese

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, intră în carantină totală, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela.

Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6.

Raed Arafat: – Raportul centrului național de la ora 20:00 ne arată că sunt 2.109 cazuri confirmate în țară. 65 de decese care sunt cauzate de Covid 19. Vreau să subliniez situația deosebită în care se află Suceava. Din cele 2.109, 593 se află în municipiul Suceava.

Marcel Vela:

– Am adoptat ordonanța militară nr. 6 privind instiuirea măsurii de carantinare asupra muncipiului Suceava, asupra unor comune din zona limitrofă.

– În carantină intră alte 8 comune.

– Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție. În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.

– Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

Bogdan Despescu:

– Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor dinspre şi înspre Spania pentru 14 zile

– Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor dinspre şi înspre Italia pentru 14 zile

– Cine pleacă din carantină repetă carantinarea și răspunde penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?