Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

EXPLOZIV! Liberalul Ion Ștefan, zis Grindă, a trimis DNA-ul pe capul a 165 de primari PNL ca să-și scape pielea!

Ion Ștefan, cunoscut drept „ministrul Grindă” de la Dezvoltare, a turnat 165 de primari liberali la DNA pentru a scăpa, din câte se pare, de dosarele sale de la DNA.

Jurnalista Berta Popescu a prezentat vineri seară la Antena 3, mai multe documente cu cifre și informații, precizând că Ion Ștefan ar putea avea mai multe plângeri la DNA și ar fi putut oferi primarii din PNL ca monedă de schimb pentru stingerea cauzei sale.

Concret, după ce Grindă a trimis Corpul de Control și Inspectoratul de Stat în Construcții să verifice proiectele prin PNDL, control contestat de altfel de mulți dintre primari și încheiat cu puțin timp în urmă, rezultatul ar fi fost următorul: 38 de primari PNL ar fi fost reclamați la DNA pentru proiecte realizate pe PNDL 1 și 127 de primari PNL vor da declarații la DNA pentru proiecte realizate prin PNDL 2. Dacă 165 de primari liberali, colegi de partid cu Ion Ștefan s-au ales cu plângeri, ne putem imagina care este situația în cazul primarilor PSD. După aceste reclamații, pe 9 februarie, procurorii DNA ar fi descins la Ministerul Dezvoltării de unde ar fi ridicat mai multe documente.

Interesant este faptul că, pe 10 februarie, Grindă declara la o televiziune centrală că: „Toate procesele verbale, toate constatările din teren au fost înaintate către organele de anchetă. Absolut toate. Și astăzi, o echipă de la DNA a fost la minister pentru a ridica documente pentru a verifica diferite situații. Este făcută sesizare către organele de anchetă. Nu că există suspiciuni, am găsit cazuri complicate”, afirma Ion Ștefan. Altfel spus, este foarte posibil ca multe dintre proiectele reclamate să fie legale și conforme dar primarii, totuși, să fie târâți pe la DNA ca să explice acest lucru. O lovitură de imagine în primul rând pentru PNL, ai cărui edili locali se vor alege cu imaginea puternic șifonată în pragul alegerilor locale.

Presa centrală menționează că Ion Ștefan ar fi refuzat să răspundă întrebărilor pe această temă.

Rămâne de văzut ce impact va avea această dezvăluire a presei centrale, în plan local, în condițiile în care atmosfera din PNL Vrancea este foarte tensionată pe fondul a ceea ce mulți liberali consideră a fi aroganța și dictatura instaurate de Ștefan. Lucru greu de înghițit de către mulți dintre liberali, în condițiile în care prestațiile lui Grindă ca ministru sunt dezastruoase, acesta ajungând circul televiziunilor centrale la fiecare apariție publică. Este un puternic prejudiciu de imagine, greu de surmontat, care nu justifică deloc dorințele acestuia de a controla tot ceea ce mișcă în organizație și numirile în posturi.

Nemulțumirile sunt crescute și din cauza înscăunării neamurilor lui Grindă în mai multe posturi publice bine remunerate, rețetă care se pare că va continua, în detrimentul membrilor liberali activi. În același timp, se pare că se lucrează și la un plan al lui Ion Ștefan de mazilire a președintelui organizației, Cătălin Toma, atât din fruntea organizației județene cât și de pe listele pentru parlamentare. Surse din PNL susțin că decizia ar fi fost deja luată, primele poziții pentru Parlament urmând a fi ocupate de Nicu Tănase și de protejata sponsorizată a lui Grindă, Ana-Maria Dimitriu.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?