Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO: Primarul Misăilă acuză interesele financiare ale unor oameni din zona sportivă, care denigrează activitatea clubului CSM Focșani 2007

Primarul Cristi Misăilă acuză interesele financiare ale unor oameni din zona sportivă, care denigrează activitatea clubului CSM Focșani 2007 doar pentru că nu mai au acces la „borcanul cu miere” de la echipa de fotbal. În cadrul unei conferințe de presă susținută, ieri, de primarul Cristi Misăilă, președintele clubului sportiv, Viorel Ciobotaru și omul de afaceri Victor Istrate, a fost prezentată situația sportului focșănean în general și a secției de fotbal în special. Primarul Misăilă a arătat că obiectivul municipalității este de a crea performanță sportivă și o emulație în rândul tinerilor din Focșani pentru face sport în secțiile clubului. Edilul a arătat că ultimele atacuri lansate de unii oameni din sport sunt, probabil, generate de pierderea unor venituri importante odată cu reorganizarea activității la secția de fotbal. Primarul a prezentat istoria acestei secții, de la înființare, parcursul în Liga a 4-a și, ulterior, în Liga a 3-a. Însă, pentru a face performanță, și a reuși promovarea în Liga a 2-a, a fost luată decizia de a crea o structură piramidală, care să asigure selecția celor mai bune talente din județ.

În acest moment, structura secției are în componenţă 227 de sportivi, pornind de la echipe de juniori de la vârsta de 7 ani, până la vârsta de 19 ani, adică o pepinieră pentru echipa de seniori. „Echipa de seniori a trecut prin mai multe schimbări. Noi, la începutul acestui campionat, voiam să pornim cu o pereche de antrenori care au adus echipa în Liga a 3-a. Din anumite motive, şi nu aş vrea să le comentez, dumnealor au refuzat să semneze contractul de colaborare pentru campionatul 2019-2020 și am fost nevoiţi în acel moment să luăm o decizie rapidă, lotul era deja format de dumnealor, şi neavând alt antrenor, s-a oferit domnul Marius Bratu care la acea vreme era preşedintele secţiei de fotbal, împreună cu domnul Mircea Lazăr, să conducă destinele acestei echipe şi să coordoneze acest lot de jucători. Din nefericire, rezultatele nu au fost cele aşteptate şi fără, repet, fără a le cere absolut niciodată, eu cel puţin, personal, nu le-am cerut niciodată demisia acestor antrenori, dumnealor, după meciul cu CSM Bacău la care am fost prezent, au venit personal şi au spus că-şi dau demisia. A trebuit să luăm imediat măsuri şi am găsit, zic eu spre norocul tuturor şi al nostru, doi antrenori de excepţie care iată, în pauza competiţională, au făcut câteva achiziţii noi, câteva transferuri, zic eu, foarte bune, care au dus la întărirea acestui lot. Din ce am văzut şi din meciul de sâmbătă, sper că în acest retur de campionat vom avea rezultatele aşteptate”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Edilul a menționat că prin susținerea financiară acordată secțiilor clubului CSM Focșani 2007 vrea să ofere posibilitatea tuturor copiilor din municipiul Focşani şi din judeţul Vrancea, să facă sport, să facă performanţă fără bani. „Şi cred că aici este principalul motiv pentru care suntem foarte criticaţi, nu vreau să citez un politician în viaţă dar… am pus capacul la borcanul cu miere, poate pentru unii care credeau că va merge şi aşa. Nu mai merge aşa, trebuie să facem performanţă. Performanţa înseamnă sacrificii, înseamnă un buget destul de ridicat, aţi văzut evoluţia bugetelor alocate tuturor secţiilor din componenţa Clubului Sportiv Municipal 2007. Este o evoluţie exponenţială aş putea spune, şi trebuie să le mulţumesc tuturor celor care au arătat că, dacă au aceste fonduri, pot face performanţă şi au făcut“, a spus primarul Cristi Misăilă.

Omul de afaceri Victor Istrate, consilierul pro bono al primarului Focșaniului în probleme sportive, a menționat că la nivelul clubului sunt aproape 500 de sportivi, cu un buget alocat bun, dar care nu este suficient pentru a face performanţă la un nivel foarte ridicat. Ei trebuiesc apreciaţi pentru munca pe care o depun şi rezultatele pe care le obţin în raport cu banii pe care îi iau, profesorii îşi fac treaba, antrenorii şi sportivii îşi fac treaba, şi probabil, ca să ridicăm ştafeta puţin mai mult, cred că o să fie nevoie şi de ajutorul Consiliului Judeţean şi poate-l abordăm pe domnul preşedinte şi sigur vom găsi înţelegere şi ne vor sprijini şi dumnealor”, a spus omul de afaceri.

Acesta a menționat că, în ceea ce privește activitatea secției de fotbal, una dintre inițiativele municipalității a venit în sprijinul părinților, astfel încât aceștia să nu mai plătească pentru pregătirea copiilor. De aceea, în 2018, s-a discutat cu cluburile private pentru ca toți jucătorii reprezentativi să fie aduși la CSM, club care are posibilitatea să le asigure baza materială încât ei să se poată promova şi să poată evolua la un nivel cât mai înalt. „De la nivel de promisiune, doar câteva lucruri s-au ţinut de cuvânt, la unele s-ar părea că noi am stricat anumite jocuri, şi atunci trebuie să ne reorientăm şi să dezvoltăm acest lucru strict pe clubul CSM Focşani care, fiind al primăriei, cred că avea şi obigaţia principală să sprijine copiii din comunitate. Nu vă ascund faptul că iniţial nu am dorit să dezvoltăm piramidal până la cea mai mică grupă pentru că am spus că nu e posibil să începi aşa dintr-o dată, dar văzând că avem o poziţie de la cluburile private, am hotărât să mergem până la cea mai joasă grupă, respectiv de 7 ani”, a spus Victor Istrate. Acesta a prezentat și câteva situații concrete, acuzând că s-au făcut afaceri nelegale pe spatele micilor fotbaliști, cu facturi semnate în fals sau sume folosite în alte scopuri pentru care au fost declarate. De aici și nemulțumirea celor care au fost descoperiți că foloseau asemenea metode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?