Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

COD PORTOCALIU de ninsoare viscolită și vânt puternic în Vrancea, COD ROȘU în alte nouă județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, la ora 11:30, mai multe avertizări meteorologice de tip cod roșu și cod portocaliu, valabile pentru perioada imediat următoare.

Astfel, un COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului și ninsoare viscolită a fost emis de ANM pentru jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, inclusiv județul Vrancea și este în vigoare  începând de astăzi, 5 februarie, ora 17:00, până mâine, 6 februarie, ora 08:00.

De asemenea, s-a emis o avertizare COD ROȘU de intensificări puternice ale vântului și viscol puternic pentru 9 județe, printre care nu este inclus și județul Vrancea. Viscol puternic, în rafale de peste 100…120 km/h și vizibilitate redusă spre zero vor fi în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău. Intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol și vizibilitate redusă semnificativ se vor semnala în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

 

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m
Zone vizate: zona Carpaților Meridionali și Orientali

    În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 17:00 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită
Zone vizate: jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei

           În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

 

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 18:00 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero
Zone vizate: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău

 

         În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

 

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 22:00 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ
Zone vizate: județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea

           În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?