Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

ATENŢIE la persoanele cu care vă împrieteniţi! Bărbat tâlhărit în timp ce călătorea cu trenul. Autorii: unul arestat, altul pus sub control judiciar

Un tânăr de 24 de ani a primit, sâmbătă, mandat de arestare preventivă, iar un adolescent de 16 ani a fost pus sub control judiciar, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Cei doi sunt bănuiţi că au comis fapta în seara zilei de 22 ianuarie a.c., în timp ce călătoreau cu trenul Regio 5210 Mărăşeşti-Buzău, alături de victima pe care au cunoscut-o anterior comiterii tâlhăriei. Victima, care era băută, a fost imobilizată de «amicii » săi şi lăsată fără o sumă însemnată de bani, respectiv 900 de euro, 120 lire şi 200 lei. Banii au fost recuperaţi de poliţişti şi înapoiaţi păgubitului.

Principalii suspecţi au fost identificaţi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Vrancea, la scurt timp de la primirea sesizării cu privire la faptă, sesizare care a fost făcută în seara zilei de 23 ianuarie a.c. După audieri ei au fost reţinuţi şi apoi prezentaţi la arestare. « (…) admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului H (…) ZABAR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.01.2020 şi până la data de 23.02.2020 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Respinge ca neîntemeiată cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului M (…) Ş (…) –A (…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată (…) ia faţă de inculpatul M (…) Ş (…) A (…) măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 25.01.2020, ora 15.30, când expiră durata reţinerii, până la data de 24.03.2019 inclusiv (…) », se arată în hotărârea instanţei.

Pe parcursul celor 60 de zile, minorul are de respectat o serie de obligaţii. Altfel, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu o alta mai drastică. El trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, nu are voie să plece din judeţ decât cu voia procurorului sau a judecatorului de drepturi şi libertăţi.

Tânărul arestat a ameninţat cu moartea o judecătoarea

Tânărul de 24 de ani nu este la prima abatere. El a mai comis infracţiuni de acest gen şi în trecut, fiind chiar şi condamnat. In plus, la finele anului trecut, procurorii vrânceni l-au trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj judiciar și nerespectarea sancțiunilor penale.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, la data de 19. 12.2016, în timpul ședinței de Cameră de Consiliu a Judecătoriei Focșani, fiind audiat într-un dosar, a amenințat cu moartea pe președintele completului de judecată, dar și pe procurorul de ședință, ambele femei. De asemenea, procurorii spun că la data de 22.10.2019, nu a respectat prevederile pedepsei complementare aplicate într-un dosar în care a fost judecat, prevederi prin care îi era interzis dreptul de a se afla pe raza municipiului Focșani în perioada 29.04.2019-29.04.2021.

Cu privire la prima fată, anchetatorii au stabilit în urma verificărilor, că la data amintită, în timp ce avea ultimul cuvânt în timpul ședinței de judecată, a adresat cuvinte jignitoare și amenințătoare la adresa reprezentanților Ministerului Public, afirmând contextual „ce îmi face mie (…) asta de-mi respinge? Lasă că te țin eu minte, chiar de mă ridică iar, dar îți iau gâtul, te aranjez eu pe tine”. După aceste afirmații, inculpatul nu s-a liniștit, continuând să le adreseze membrilor completului de judecată amenințări cu moartea. La audieri el a recunoscut comiterea faptei, afirmând că la momentul respectiv urma un tratament, iar din acest motiv a devenit agresiv.

Tânărul de 24 de ani nu s-a potolit și a continuat să facă ce știe el mai bine, adică să comită infracțiuni. Astfel, deși nu avea voie să mai vină în Focșani pe durata a doi ani, inculpatul a făcut-o, încălcând astfel prevederile pedepsei complementare aplicată de instanță într-un dosar în care a fost judecat. Tânărul, care nu a comis pentru prima dată această infracțiune, a motivat că a venit în Focșani pentru a-și vizita mama.

De altfel, nici acum el nu avea voia să vină în Focşani, dar a făcut-o şi a mai comis şi o tâlhărie.

De altfel, el este un cunoscut al oamenilor legii. În urmă cu mai mulți ani a ajuns în atenția polițișilor după ce a tâlhărit un om al străzii, după care s-a apucat de furat telefoanele călătorilor de prin trenuri, fiind arestat în ambele dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?