Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Păpuși Barbie fără păr și cu vitiligo, produse de grupul Mattel

Producătorul păpuşilor Barbie va comercializa un model fără păr şi un altul care arată ca şi cum ar suferi de o afecţiune a pielii, vitiligo, în cadrul eforturilor sale de a spori diversitatea în această gamă de jucării, informează PA. Reprezentanţii companiei Mattel spun că doresc să ofere în acest fel „o vedere multidimensională asupra frumuseţii şi industriei modei” şi să reprezinte „pe plan global diversitatea şi sentimentul de incluziune”. Potrivit acestui producător de jucării, păpuşa fără păr „reflectă tendinţele existente în privinţa tunsorilor şi a coafurilor atât pe podiumurile de defilare, cât şi pe stradă”. „Dacă o fată trăieşte experienţa pierderii părului, din oricare motiv, ea poate să se regăsească în linia noastră de jucării”. „Un astfel de prototip a debutat pe contul de Instagram al păpuşii Barbie anul trecut, devenind imaginea cu cele mai multe like-uri primite vreodată pe acel cont”, au precizat reprezentanţii companiei.

Iniţiativa se înscrie în eforturile mai ample depuse de grupul Mattel pentru a fabrica modele mai reprezentative. Cele mai bine vândute modele Barbie în Marea Britanie din gama Fashionista au fost anul trecut păpuşi ce erau prezentate în scaune cu rotile, potrivit companiei. Pe plan global, cea mai bine vândută păpuşă din gama Fashionista a fost un model reprezentând o femeie de culoare cu forme voluptuoase şi cu o coafură afro. În aceeaşi gamă a fost adăugată în 2020 şi o păpuşă Ken cu păr lung.

În 2019, producătorul Mattel a prezentat o Barbie cu o proteză de picior, realizată în urma unei colaborări cu adolescenta de 13 ani Jordan Reeves. Începând din acest an, va fi comercializată o a doua păpuşă cu proteză de picior şi care va avea pielea mai întunecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?