Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Tenis – Maria-Daciana Ciubotaru, debut de an cu titluri de campioană a României la dublu și vicecampioană la simpu, U 16!

Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, are un debut de an așa cum și l-a proiectat: a câștigat titlul de campioană a României în proba de dublu a Campionatelor Naționale de Iarnă la tenis U 16 și titlul de vicecampioană în prioba de simplu. Ceea ce îi aduce, în mod necesar, includerea în Lotul Național, cu posibiltatea de a juca pentru România în Winter Cup! In ancheta de sfârșit de an 2019 și început de an 2020, a Monitorului de Vrancea, valoroasa și foarte talentata Maria Ciubotaru declara: Aș vrea sa încep anul 2020 cu un rezultat bun la naționalele de 16 ani și să câștig împreună cu Cara (Meșter, n.n.) proba de dublu, poate chiar să ajung în lotul național, iar mai apoi să joc pentru România în Winter Cup. Să am rezultate mai bune la Itf-uri și titluri la turneele de U16!” După terminarea primei competiții majore la care a concurat în acest an se poate aprecia că tot ce și-am proiectat Maria a împlinit! Pentru o sportivă care va împlini 15 ani peste câteva zile, este un semn de frumoasă maturitate, de evaluare corectă a posibilităților într-o comptiție continuă cu numeroase jucătoare de bun nivel și cu rezultate remarcabile în concursuri interne și internaționale.

În concursul de dublu, Cara Meșter și Maria Ciubotaru, campioane și în 2019, erau favoritele principale și au confirmat cu siguranță acest statut! În proba de simplu, unde favorită nr. 1 era Cara Meșter, Maria era a șasea favorită, și avea pe partea ei de tablou favoritele nr 2 și nr. 4. A ajuns în finală fără set pierdut. Iar în ultimul act al competiției, a câștigat primul set cu 7-5 și le-a cedat pe următoarele două cu 4-6, după o dispută echilibrată, de bună calitate! Până în finală, Maria Ciubotaru a trecut cu 6-0, 6-2 de Daria Alexia Tudor, Tenis Con Slobozia, cu 7-6 (1), 7-5 de Rianna Ioana Coreisa, CSS 6 Bucureșt, cu 6-0, 6-3, de Elena Ruxandra Bertea, de la CS Fortuna Brăila, cu 4-6, 6-3, 6-4, de Alexia Iulia Mărginean, de la Dinamo București.

La Campionatele Naționale de Iarnă. Maria Ciubotaru, care este pregătită de profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae și preparatorul fizic Mihajlo Samardzija, a obținut 7 victorii și a pierdut un joc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?