Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Handbal junioiri 1 – Focșănenii s-au antrenat și în vacanță!

Handbaliștii juniori 1 ai CSS Focșani au terminat prima fază a campionatului la 11 decembrie. Au câștigat în grupa geografică 9 dintre cele 16 partide disputate, au terminat, o dată, la egalitate și au acumulat 19 puncte. Fără aplicarea regulamentului referitor la bonusurile pentru talie, elevii antrenorului emerit Lucian Tucan ar fi încheiat grupa pe locul al cincilea, care le-ar fi permis să evolueze, în partea a doua a campionatului, în grupa Speranță, ca și anul trecut, când au jucat finala. Acordarea punctelor bonus formațiilor cu talie, i-a dus pe focșăneni abia pe locul al optulea, după CSS Galați, cu cinci victorii și LPS Iași, cu patru victorii, LPS Suceava, cu cinci meciuri câștigate. Dintre acestea, Galațiul și Iașiul merg în grupa Speranță. Așa spune regulamentul care încurajează formarea jucătorilor cu talie, categorie din care nu prea se găsesc la Focșani, nici la juniorii 2 ai CSM Focșani 2007 și nici la junioarele 2 ale LPS Focșani, ambele, fără puncte bonus în campionatele lor! Efectele ciudate ale regulamentului au făcut ca, în grupa Speranță, din celelalte serii să se califice echipe cu câte zero, una sau trei victorii. Ce perspectivă și ce ofertă de jucători propun aceste echipe pentru handbalul românesc poate fi un subiect de meditație pentru cei care se ocupă de dezvoltarea acestui sport în România!

Rămași în afara sistemului de joc al juniorilor republicani, handbaliștilor juniori juniori 1 ai Focșaniului le-a rămas doar posibilitatea să se pregătească pentru competiția școlară. În 2017, atunci sub denumirea de LPS Focșaniu, dar în practic, aceeași componență de acum, formația a câștigat turneul final al Gimnaziadei, obținînd în turneul de la Buzău victorii pe linie! Din acea echipă făceau parte, dintre handbaliștii de azi ai CSS Focșani Florin Nichițelea, Marius Duțulescu, Andrei Gheorghiță, Valeriu Iorga, Eduard Duțulescu, Emil Pușcașu, Răzvan Boghian, Nedad Mijalkovic, Theodor Istrate, Alexandru Postelnicu, antrenați de profesorul Lucian Tucan.

Pe ei, și pe ceilalți jucători ai CSS Focșani, i-am întâlnit la antrenamentul de ieri din Sala Polivalentă. Nu au avut vacanță la antrenamente pe timpul vacanței elevilor. Au continuat pregătirea, cu o frecvență ceva mai redusă. După vacanță au mărit ritmul pregătirii și, așa cum se poate observa și din imaginile ce însoțesc textul, se antrenează cu tragere de inimă, sub atenta supreveghere a profesorului emerit Lucian Tucan. Nu mi-au spus-o, dar am înțeles că, dacă le-a rămas posibilitatea să repete și la licee performanță de la gimnazii, se vor bate pentru un nou titlu de campioni școlari ai României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?