Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Focșaniul, pe harta tenisului de masă de performanță!

A fost mai întâi clubul de tenis de masă ProAktiv al profesorului Costin Corcoz, un împătimit al unui sport cu mare priză la practicanți pentru că poate fi jucat de la cele mai mici până la cele mai înaintate vârste. Și care nu are nevoie de dotări sofisticate și costisitoare, nici de spații amenajate într-o manieră pretențioasă. Este vorba despre tenisul de masă care poate fi jucat în săli ca și în spații libere, în parcuri sau în curți de școli. Oriunde acolo unde poate fi montată o masă de ping-pong șijucătoriimau mingile de celuloid la purtător. Vasăzică, a fost întâi ProAktiv, club care s-a dovedit o bază solidă, dar insuficientă ca posibilități de satisfacere a cerințelor practicanților de valoare pentru participarea la competiții de anvergură națională.

Profesorul Costin Corcoz, insistent și persuasiv a reușit să determine înființarea la CSM Focșani 2007 a secției de tenis de masă, care a ajuns cu echipa, încă din primul an de la înființare, în Divizia B, apoi a promovat în Divizia A. În 2019, echipa CSM 2007 a încheiat prima parte a campionatului la jumătatea clasamentului, Mihai Ghindă s-a clasat pe locul al cincilea în turneul internațional de la Albena și a acces în Top 12 seniori România. Iar Adrian Uță s-a clasat al doilea la Cupa României tineret, a intrat în sferturi de finală la seniori și a ocupat poziția a cincea la dublu tineret, în pereche cu un sportiv de la Steaua București. Sunt rezultate ce confirmă că și secția de tenis a intrat în trendul stabilit de conducerea CSM Focșani 2007 – obținerea performanței, care este condiția finanțării activităților sportive! Secția de la CSM 2007 susține dezvoltarea tenisului de masă și prin participarea la tradiționalul turneu Cupa ProAktiv, care aduce în Sala Polivalentă sute de concurenți din toată țara. Dar și prin programul de inițiere în tenisul de masă a copiilor și a tuturor celor ce-și doresc să practice tenisul de masă. Dintre care, cei mai buni, pot urca în echipa de seniori, sau pot concura la competiții naționale și internaționale.
Ce așteaptă sportivii și conducerea secției de tenis de masă a CSM Focșani 2007 spune antrenorul jucător Costin Corcoz: ”Pentru partea de performanță seniori, CSM 2007 își dorește să încheie sezonul între primele 8 echipe din Divizia A, iar pentru sezonul 2020-2021 își propune clasarea între primele patru și să participe, astfel, la Barajul de promovare în Superliga Națională. De asemenea dorim ca pentru sezonul 2020-2021 juniorii să debuteze în Campionatul Național pentru juniori II la echipe, iar la individual, la juniori III și juniori II. Secția de tenis de masă va desfășura și în acest an, ca și până acum, mai multe acțiuni de selecție atât la sala de antrenament cât și în școlile din Municipiul Focșani și nu numai. Ne dorim foarte mult să înființăm și o grupă de fete. Secția de tenis de masă este foarte implicată și în acțiunile desfășurate în programul Sportul pentru toți. Astfel, în 2020 vom în Focșani mai multe turnee la care așteptăm jucători din majoritatea județelor, aproximativ 200 de jucători/turneu, atât simpli amatori cât și profesioniști, turnee care sunt extrem de căutate și apreciate în rândul pasionaților de tenis de masă. Intenționăm să demarăm o campanie de mediatizare în interiorul comunității locale, prin care să atragem către practicarea tenisului de masă atât copii cât și adulți, atât în sală cât și în aer liber. Alături de Federația Internaționala de Tenis de masă vom organiza o competiție pentru a sărbători Ziua Internațională a tenisului de masa la 6 aprilie 2020. De asemenea, secția de tenis de masă a CSM Focșani 2007 își arată disponibilitatea pentru inițiere atât pentru copii cât și pentru adulți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?