Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Adolescentă OMORÂTĂ de un șofer fără permis care a fugit de la locul accidentului

Șoferul de 30 de ani din localitatea Țepu, județul Galați, care în vara acestui an a omorât cu mașina o adolescentă din Ploscuțeni și a rănit o alta, după care a plecat de la locul faptei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În sarcina lui s-au reținut infracțiunile de conducere fără permis, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. La momentul producerii accidentului șoferul era și băut, dar alcoolemia nu a depășit limita prevăzută de lege pentru a fi infracțiune.

Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 4 august a.c. Din anchetă a rezultat că în ziua de 4 august, inculpatul a fost abordat de un cunoscut care i-a propus să vină cu el într-o localitate de pe raza județului Vrancea pentru a vedea și posibil a cumpăra o mașină. Inculpatul a fost de acord, iar cei doi au plecat la drum, la volanul mașinii cu care s-au deplasat până în comuna Ploscuțeni aflându-se bărbatul care i-a propus să îl însoțească. Ajunși în localitatea Argea, amicul inculpatului a văzut mașina, un Mercedes, și a stabilit că o cumpere. Astfel, bărbatul cu care era inculpatul s-a urcat la volanul mașinii cu care a venit, iar inculpatul la cel al Mercedes-ului achiziționat. După ce a parcurs o distanță de aproximativ un kilometru, inculpatul a tras dreapta de volanul mașinii, a pierdut controlul asupra direcției de mers și le-a lovit pe cele două fete care se deplasau în calitate de pietoni pe marginea drumului.

După accident, inculpatul nu a oprit să vadă care este starea celor două fete și nici nu a sunat la 112, ci și-a continuat drumul care și cum nimic nu s-au fi întâmplat. A ajuns la Țepu, i-a dat cheile amicului pe care l-a însoțit, fără să-i spună acestuia despre accident și a plecat la locuința unui prieten. Aici a și fost găsit de polițiști în seara aceleiași zile. Bărbatul pe care l-a însoțit inculpatul până în Vrancea le-a declarat anchetatorilor că el nu a știut că inculpatul nu are permis, dar nici că a făcut accident pe drum. Una din victimele sale, o adolescentă de 17 ani, a fost grav rănită, iar la o zi de la accident a fost trimisă la un spital de copii din București, unitate medicală la care a și murit la șase zile de la accident. Cealaltă fată lovită de mașina inculpatului a fost rănită ceva mai ușor și a scăpat cu viață.

După accident inculpatul a fost arestat preventiv, iar în prezent se află în arest la domiciliu, măsură care îi va expira zilele acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?