Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Handbal, Liga Națională – În turul campionatului trecut s-a putut!

* AHC Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 astăzi, 29 noiembrie, ora 18:25

Handbaliștii Focșaniului vor avea, astăzi, la Turda, o întâlnire cu grad ridicat de dificultate cu una dintre cele mai bune formații din România. Potaissa se află pe locul al doilea, cu 22 de puncte, cu un meci mai puțin decât următoarele patru echipe în clasament, între care și ocupanta locului al cincilea, adversara sa din penultima etapă a turului, CSM Focșani 2007. Turdenii au pierdut doar două meciuri din zece, al doilea, la Făgăraș, în etapa trecută. Rezultatul acela a constituit o mare surpriză, dar a devoalat adevărul că Potaissa, varianta noiembrie 2019, poate fi întrecută și de o formație mai slab cotată. Istoria recentă a partidelor dintre handbaliștii focșăneni și cei ai Turdei arată un scor egal: fiecare echipă a câștigat de câte două ori, câte o dată pe terenul celeilalte. CSM 2007 a bătut la Turda în urmă cu un an, în turul trecutei ediții de campionat, Potaissa luându-și revanșa în Polivalentă.

Nu știu dacă înfrângerea Turdei la Făgăraș este un indiciu al pierderii de turație în campionat, dar dacă este așa focșănenii au o bună șansă de câștig în această seară în Sala Gheorghe Barițiu din Turda. Va fi foarte greu, pentru că gazdele nu-și pot permite, măcar pentru imagine, încă un eșec. Jucătorii pregătiți de Dalibor Cutura au avut o serie de jocuri grele, pe care au parcurs-o până acum în mod onorabil! Puteau mai bine, dacă ar fi avut un plus de șansă și dacă nu ar fi uitat că este nevoie de concentrare până în ultima secundă, de joc indiferent de cât arată scorul pe tabelă. Jocul de handbal poate bascula instantaneu și avansul, chiar consistent, se poate topi repede, așa cum s-a întâmplat în ultimele meciuri ale CSM 2007. Cred că Dalibor Cutura și jucătorii săi vor fi găsit rețeta cu care să evite apariția ”găurilor negre” din prestațiile lor și, în consecință, își vor acorda mai șanse mai mari să câștige! Valoare individuală și de grup au, inteligență în joc și determinare au. Adică, au esențialul pentru a se bate la victorie cu orice echipă. Inclusiv cu Potaissa Turda, în această seară.

Meciul dintre Potaissa Turda și CSM Focșani 2007 va fi condus de bucureștenii Radu Iliescu, Doru Pascu Manea, iar observator va fi Gheorghe Bejinariu din Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?