Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Casa liberalului Ion Ștefan a intrat la apă, dar au apărut două terenuri și un cont cu 300 mii euro

Ministrul „grindă” Ion Ștefan nu reușește să calculeze suprafața exactă a caselor și terenurilor pe care le deține în județ. Ultima declarație de avere depusă la Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării arată că locuința din centrul municipiului i-a intrat la apă în câteva luni de zile. De la 910 metri pătrați, suprafața declarată în luna iunie, casa din centrul Focșaniului a ajuns la 524 metri pătrați în ultima declarație de avere. O diferență de aproape patru sute de metri pătrați pe care ministrul ar trebui să o explice funcționarilor din Primăria Focșani, atunci când se va duce să plătească impozitul datorat bugetului local pentru anii în care figura cu o locuință de doar 94 metri pătrați. De altfel, surse oficiale din Primărie ne-au spus că, deocamdată, ministrul liberal nu a adus nicio o evaluare/expertiză care să arate care este suprafața exactă a locuinței din Focșani. În schimb ar fi adus o hârtie care arată că această casă a fost construită conform proiectului. Chiar și așa, există inadvertențe pentru că autorizația de construire a fost emisă pentru o casă P+1 și împrejmuire, iar în proiect figurează cu o casă P+1+M.

Declarația de avere a ministrului are și alte inadvertențe comparativ cu declarația din luna iunie de la Parlament. În noua declarație apar două terenuri, în Iași și Vrancea, care au fost cumpărate în 2013, respectiv 1999. Cel mai probabil este vorba despre terenurile pe care se află imobilele și care nu au fost declarate până acum. Declarația de avere a ministrului liberal menționează și un cont bancar cu 300 mii euro, adică exact împrumutul de 1,4 milioane euro acordat consilierului local Ana Maria Dimitriu. Contul bancar a fost deschis în 2019, fiind închis contul inițial în moneda națională unde avea peste 91 mii lei. În continuare, ministrul nu menționează vreun alt cont bancar în moneda națională, unde să încaseze indemnizația de parlamentar sau salariul de ministru.

Vă reamintim că penelistul Ion Ştefan este datornic la bugetul local deoarece nu a declarat suprafața reală pe care o are casa sa și nu a plătit taxele și impozitele cuvenite la bugetul local. Mai exact, Ion Ștefan figurează în evidenţele municipalităţii cu o casă veche de numai 94 de mp, situată pe un teren de 910 mp. Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a afirmat că imobilul construit ulterior, conform autorizației de construire, nu este declarat la primărie, astfel că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite. Potrivit acestuia, deputatul Ion Ştefan s-ar fi sustras astfel de la plata unor taxe şi impozite în valoare de circa 51.000 de lei, conform primelor estimări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?