Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Primarul Misăilă a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a străzilor din Focșani

Primarul Cristi Misăilă a verificat stadiul lucrărilor la străzile din centrul municipiului. Edilul a discutat cu construcții de la străzile Tinereții și Căpitan Stoenescu, unde lucrările ar trebui finalizate în această toamnă. Primarul Cristi Misăilă a discutat cu constructorii despre problemele întâmpinate la realizarea investiției și le-a solicitat o mobilizare mai bună astfel încât lucrările să fie finalizate în termenul stabilit. Lucrările la strada Tinereții fac parte din contractul de lucrări care vizează și strada Tănăsescu din municipiu. Lucrările la cele două străzi trebuie finalizate în 12 luni. Anul acesta ar trebui realizate lucrările pe Tinereții iar anul viitor la strada Tănăsescu. De asemenea, se lucrează pe strada Căpitan Stoenescu, unde termenul stabilit inițial de 13 noiembrie a fost prelungit cu perioada în care lucrările au fost sistate.

Anul acesta au fost realizate lucrări de reabilitare și modernizare pe 16 străzi din municipiu. Sunt străzi unde a fost refăcută infrastructura și a fost turnat deja primul strat de asfalt. Lucrările la aceste străzi fac parte din proiectul „Modernizare și reabilitare drumuri locale, în intravilanul municipiului Focșani” care cuprinde străzi din municipiul care nu au făcut niciodată obiectul unor lucrări de modernizare. Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul local cuprinde un lot de 28 de străzi din Focșani ce trebuie reabilitate și modernizate. Pe lista celor 28 de străzi se află: Timotei Cipariu, Divizie, Gloriei, I.L. Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 3 Decembrie, Putnei, Arh. Ion Mincu, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Emil Racoviță, Slt. Tătulescu, Nicolae Titulescu, Miron Costin, Mărăști, Muncitori și Duiliu Zamfirescu.

Lucrările presupun decopertarea asfaltului vechi, urmând ca apoi să se toarne un nou covor asfaltic, iar trotuarele și bordurile să fie refăcute în totalitate. La nivelul municipiului Focșani, proiectele propuse spre finanțare prin PNDL II au o valoare totală de 18,8 milioane lei iar bugetul pentru investițiile în străzi are alocat 26,9 milioane lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?