Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și FOTO: Prima cauză a accidentelor rutiere în Focșani: traversarea neregulamentară

Graba strică treaba! În cursul zilei de ieri, s-a desfășurat o acțiune pe linie rutieră, având ca subiect traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. La primele ore ale dimineții, 15 persoane care au traversat prin loc nepermis au primit amenzi în valoare de 290 de lei.

STOP!

Acțiunea de azi este organizată împreună cu serviciul rutier, biroul rutier, Biroul de Ordine Publică al Poliției Municipiului Focșani și beneficiem și de acordul Poliției Locale Focșani. Ca principal obiectiv, avem prevenirea accidentelor rutiere cauzate de traversările neregulamentare sau de către pietonii care nu se asigură suficient atunci când traversează strada. În acțiune sunt implicate șapte echipaje de poliție, iar până în momentul actual s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, valoarea unei sancțiuni contravenționale fiind de 290 de lei, iar contravenientul putând plăti în 15 zile 145 de lei, spunea ieri dimineață comisar-șef Fătu Daniel.

Tinerii ar trebui învățați cum să traverseze regulamentar, dar ce ne facem atunci când nici adulții nu respectă legea?! Ne confruntăm cu o problemă de educație care generează accidente rutiere grave. Unii dintre noi nu conștientizăm că atunci când traversăm neregulamentar, mai ales pe arterele de circulație foarte aglomerate, ne punem viața în pericol. Prima cauză a accidentelor rutiere în Municipiul Focșani o reprezintă chiar traversarea neregulamentară, dar nu trebuie să uităm că sunt mulți pietoni accidentați pe trecerea de pietoni care se avântă fără să se asigure, folosesc telefonul mobil, sunt atenți la altceva și nu se asigură regulamentar. Chiar dacă Codul Rutier nu prevede în mod expres că nu avem voie cu telefonul mobil pe trecerea de pietoni, nu avem voie să folosim alte aplicații, asta nu înseamnă că nu pot fi sancționați pentru că se spune în mod expres în lege că atunci când traversezi trebuie în prealabil să te asiguri, mai adaugă comisar-șef Fătu Daniel.

știle – bariera dintre real și virtual

Ascultatul muzicii la maxim te împiedică să auzi că o mașină se apropie și se poate produce un accident foarte grav. Apelez, pe această cale, la părinți, la profesori să discute cu copii/elevii și împreună să reușim să-i determinăm să fie mult mai atenți când traversează. Mai sunt și alte aspecte care țin de fluența traficului, observăm că în preajma unităților școlare, se traversează în șir indian, se blochează traficul, iar în caz contrar, ar trebui, ca fiecare dintre noi să creăm un grup de pietoni, să ne asigurăm și apoi să traversăm astfel încât și conducătorii auto să poată să se deplaseze, să nu se enerveze și să conducă prudent, este de părere comisar-șef Fătu Daniel.

Mesajele de prevenire ale pietonilor care au apărut în aproape toate zonele Municipiului Focșani par să nu fie prea mult băgate în seamă de pietoni. Am întâlnit și mămici care nu își țineau copilul de mână, și oameni de toate vârstele care mai aruncau câte un ochi în telefon, și, de asemenea, bicicliști care făceau slalom printre picioarele celorlalți oameni. „Trecerile de pietoni cu mesaj sunt eficiente pentru oamenii care sunt foarte atenți. Pentru cine stă cu capul pe sus sau cu capul în telefon nu sunt eficiente. De aceea apelez la dumneavoastră, la părinți, la profesori ca, prin exemplul nostru personal, și prin modul în care traversăm noi adulții, să-i determinăm să-și schimbe comportamentul‟, subliniază comisar-șef Fătu Daniel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?