Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO:,,Flash Mob pentru Mara Precup”, organizat de elevii Colegiului Pedagogic ,,Spiru Haret” din Focșani

Omenirea va fi salvată de copii, prin ei avem șansa de a ne recăpăta umanitatea, demnitatea și de a fi promotorul faptelor bune pentru societatea de mâine!

Ieri a avut loc la Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret din Focșani “Flash Mob-ul pentru Mara Precup”, elevii au vrut ca rugăciunea lor să treacă dincolo de online, dincolo de media, iar Mara să tresară de fiecare dată când ei îi rosteau numele. Si au reușit. Au reușit nu doar să ne transmită emoția, să ne arate că împreună putem salva un copil și rescrie un destin, au reușit să ne arate că împreună putem fi de neînvins chiar și în fața blestematului de cancer. Mara este o copilă de 9 ani, care în schimbul unei copilării vesele a primit de la viața cancer. Elevii Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret” și-au unit forțele și au decis că Mara este prea mică să rămână singură în lupta cu cancerul, astfel că ei, alături de profesor coordonator Aida Doagă au conceput mesaje, bannere, autocolante și tot ce a fost necesar pentru ca mesajul să ajungă la micuța Mara.

Ei nu doar că au reușit să facă un flash mob de excepție, dar au înțeles și că lupta Marei este una nedreaptă, una care atârnă de greutatea banilor.

Cum poți crede că viața unui copil depinde de bani, cum poți să îi spui că nu o poți salva pentru că nu ai suficienți bani?! Nu poți, iar elevii Colegiului Național “Spiru Haret” din Focșani, alături de părinții lor, au înțeles asta, au înțeles că e nedrept să ne numărăm zilele în funcție de numerarul din cont. Ei, elevii, au ales să doneze, au ales să cumpere zilele pentru Mara. Au adunat suma de 17.205,00 lei, o sumă colosală venind din partea unor elevi. Din totalul sumei mai sus menționată 1.650,00 lei sunt donație din partea Parohiei Cârligele. Banii au mers în conturile asociației Hope and Love for Life și de aici vor pleca mai departe către micuța Mara.

Faptele lor sperăm să aibă un impact benefic, să oferim și altor copii şi tineri un model, un exemplu, sa arătam că dincolo de valorile materiale impuse ca și șablon de societate, sunt faptele noastre, că noi, simpli oameni, ne putem dona prânzul pentru ca alții să traiască, putem să nu fim doar promotorii unor vorbe goale, putem lasă faptele noastre să vorbească în locul nostru, dar pentru asta avem nevoie de modele acasă, de modele la școală și de modele în societate.

Felicitări părintilor voștri pentru modul în care v-au educat, felicitări dascălilor care vă călăuzesc pașii. Iar voi, elevi ai colegiului național pedagogic aveți norocul de a avea lângă voi un dascăl desăvârșit, un om care dincolo de catedra de biologie este ”profesor de artă”, vă desenează în suflet fumusețea de a fi buni și nobili cu cei din jurul vostru; este “profesor de muzică”, vă aduce aproape de ureche și suflet melodia de a trăi viața dincolo de tipare, de a asculta glasul celor bolnavi, a celor care din cauza necazurilor nu reușesc să se facă auziți, iar acest dascăl este mai presus de toate, mamă!

Sunteți binecuvântați cu un dascăl, nu cu un simplu profesor.

Mulțumim, Doamnei Profesor Aida Doagă!

Mulțumim conducerii Colegiului Național Pedagogic pentru că ne-au oferit sprijin și ne-au găzduit evenimentul în curtea lor.

Mulțumim dragi copii!

Mulțumim dragi părinți!

Luptă micuță dansatoare! După ce termini cu blestemata aia de tumoră, te așteptăm la noi, în Vrancea să cunoști toți oamenii destoinici care ți-au venit alături! Povestea Marei o puteți re(citi) accesând linkul: https://monitoruldevrancea.ro/2019/10/16/o-banala-enterocolita-a-fost-de-fapt-o-tumora-cu-metastaze-dar-mara-nu-a-implinit-nici-9-ani-si-are-nevoie-de-noi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?