Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

PSD atenţionează: O nouă ameninţare a Opoziţiei că, odată ajunși la guvernare, vor tăia veniturile românilor

Partidul Social Democrat atrage atenţia asupra unei ”noi ameninţări din partea Opoziţiei că, odată ajunşi la guvernare, vor tăia masiv veniturile românilor”, reprezentanţii PSD arătând că acesta este motivul pentru care partidele din opoziţie nu au vrut să semneze Pactul pentru bunăstare.

„Sfătuitorul preşedintelui Iohannis şi partenerul liberalei Hilde Brandl anunţă că 400.000 de bugetari vor fi daţi afară dacă PSD pleacă de la guvernare! Afaceristul Dragoş Anastasiu anunţă şi că plata pensiilor şi salariilor conform actualei legi nu se va mai întâmpla, deci oamenii nu îşi vor mai putea primi banii. Este o nouă ameninţare din partea Opoziţiei şi a celor apropiaţi lor că, odată ajunşi la guvernare, vor tăia masiv veniturile românilor! Este motivul pentru care nu au vrut să semneze Pactul pentru bunăstare şi motivul pentru care îşi doresc să preia puterea: să aducă ţara în sărăcie şi să elimine orice politică de sprijin pentru români pe care Partidul Social Democrat a implementat-o până acum”, susţine PSD, pe Facebook.

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, le-a transmis marţi seară oamenilor de afaceri germani din România că un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat: „Până să vorbim de bani, vorbim despre oameni, iar atunci când vorbeşti despre oameni trebuie să fii foarte exact, foarte motivat. Şi cu argumente. Dacă spui: ‘Din 1.200.000 noi trebuie să dăm afară 400.000’. Ok. Am aplicat un procent şi ştiu că 30% trebuie daţi afară. Ok. Câţi dintre ei sunt profesori, câţi medici, câţi funcţionari? Facem analiza. (…) Odată cu intrarea în UE – şi mă refer la serviciile sociale din cadrul Ministerului Muncii – sunt mai multe servicii sociale. Nu noi, oamenii, trebuie să facem acele servicii sociale? Nu avem nevoie de personal? Venim, aşa, şi aruncăm o cifră: ‘Când venim noi la guvernare dăm 400.000 de oameni afară şi le tăiem salariile prin impozitare’.”.

Ministrul a menţionat că structura de personal a Ministerului Muncii este subdimensionată şi că a scos o serie de posturi vacante la concurs, iar la următoarea rectificare bugetară va solicita o suplimentare de 200 de posturi. „În cadrul ministerului meu suntem subdimensionaţi. Am scos deja posturile vacante la concurs şi la următoarea rectificare voi solicita încă 200 de posturi. Şi vom angaja. (…) Ne ducem în spitale şi spunem: ‘Mai avem nevoie de medici. Mai avem nevoie de profesori’. Eu vă spun că la Ministerul Muncii am nevoie de oameni şi nu vorbesc doar de legea recalculării pensiilor, legea nouă. Vorbesc de a funcţiona normal. Ei se raportează la o cifră, că atunci într-un an X erau atâţia bugetari, acum sunt atâţia bugetari… Dar ne uităm, conform reglementărilor UE, câte servicii sociale, de exemplu, am fost nevoiţi să înfiinţăm? Pe alea cine le face? Roboţii?”, s-a întrebat el.

În ceea ce priveşte posibilitatea introducerii impozitării progresive, ministrul a opinat că aceasta ar fi o „măsură de austeritate” şi o „tăiere mascată” a salariilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?