Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

FOTO! Videoconferință cu prefecții înainte de debutul anului școlar 2019-2020

Prefectul județului Vrancea, Ticu COSTANDACHE, subprefectul Cristina STOICA și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț CRISTIAN au participat astăzi la o videoconferință cu prefecții condusă de Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, Mihai-Viorel FIFOR cu tema deschiderea anului școlar 2019 – 2020.

„În perioada premergătoare debutului noului an școlar Instituția Prefectului județul Vrancea a realizat o monitorizare atentă, în carul căreia au fost verificate toate cele 460 de unități de învățămât existente. Concluzia este aceea că, pentru o reală calitate în învăţământul vrâncean, sunt asigurate baza materială și cerințele minimale pentru desfășurarea, în bune condiții, a activităților educaționale.

Cu privire la măsurile destinate siguranței elevilor, acestea se implementează permanent, în acord cu planul teritorial comun de acțiune, cu sprijinul reprezentanților unităților administrativ teritoriale și conducerilor unităților de învățământ.

În perioada 7 – 20 septembrie a.c. se va desfășura campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță”. La nivelul județului Vrancea, la această campanie vor participa instituțiile cu competență în domeniu, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, sub coordonarea Prefecturii Vrancea. În județul Vrancea campania va cuprinde 45 de activități în unități de învățământ atât din mediul urban cât și din mediul rural și este destinată, în egală măsură, elevilor, profesorilor și părinților.

În ceea ce privește obținerea autorizațiilor majoritatea unităților de învățământ au primit avizele Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Direcției de Sănătate Publică Vrancea. În cazul școlilor care nu au primit avizul DSP au fost evaluate cauzele care au dus la acest fapt și s-a constatat că, în conformitate cu legislația în vigoare, aceste autorizații vor fi emise după finalizarea și autorizarea rețelelor publice de utilități aflate în stadiul de execuție. Vorbim despre investițiile efectuate în cadrul programelor POIMM și PNDL de către Compania de Utilități Publice și autoritățile locale.

În privința autorizațiilor de securitate la incendiu, în cazul unităților de învățământ unde lucrările de modernizare / reabilitare sunt încă în stadiul de execuție, aceste autorizații vor fi acordate după finalizarea lucrărilor.
Există și unități de învățământ care nu vor obține autorizațiile necesare deoarece funcționează în clădiri vechi, din mediul rural, care nu suportă modificări de structură sau amenajări cerute de legislația din domeniu. De regulă aceste clădiri sunt în satele izolate iar clasele au puțini elevi dar funcționează, în bune condiții, pentru a facilita accesul tuturor copiilor la educație.

La nivelul județului Vrancea s-au făcut și se fac în continuare eforturi pentru asigurarea, în bune condiții, a transportului elevilor. Unitățile de învățământ din județul Vrancea, prin intermediul autorităților locale, beneficiază de 89 de microbuze școlare fiind făcute demersuri pentru alocarea a încă 40 de astfel de mijloace de transport. Înainte de începutul noului an școlar parcul auto a fost fost verificat și este în permenență monitorizat pentru conformitate.“
La videoconferință au mai fost prezenți șefii structurilor MAI din teritoriu, precum și reprezentanții ISJ Vrancea, Electrica, Distrigaz.

Sursa text și foto: Institutia Prefectului judetul Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?