Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Manu Chao reeditează albumul de succes ”Clandestino”; noua versiune va include trei piese inedite

Cântăreţul francez Manu Chao reeditează albumul său de debut, „Clandestino”, vineri, la peste 20 de ani după ce a făcut milioane de oameni să cânte şi să danseze pe ritmurile şi acordurile acelui disc, sub forma unei noi versiuni ce va include trei piese inedite, inclusiv o reluare a cântecului care a dat titlul albumului, interpretat în duet cu Calypso Rose, informează AFP. Reeditarea acestui album, care a marcat o generaţie de tineri şi s-a vândut în milioane de copii pe plan mondial, a fost anunţată de reprezentanţii casei de discuri Because.

Albumul „Clandestino”, compus în 1988, o combinaţie reuşită de reggae, rock, rai, samba şi ritmuri latino, este considerat un omagiu adus populaţiilor strămutate, un subiect rămas de actualitate. Noua versiune a acestui album include ritmuri mai legănate şi în acord cu accentele reggae ale piesei „Clandestino”. Extrem de discret, cântăreţul Manu Chao, care nu a acordat interviuri cu ocazia acestei reeditări, a înregistrat noul disc în duet cu o reprezentantă de seamă a stilului calypso, celebra Calypso Rose, o cântăreaţă în vârstă de 79 de ani, originară din Trinidad-Tobago, cu care starul francez a colaborat la un album al acesteia, „Far from Home”.

Artista a adăugat versuri noi la single-ul care a dat titlul acelui album, evocând situaţia migranţilor care călătoresc pe mare pentru a ajunge în Europa. Acelaşi subiect a fost abordat şi în „Bloody Bloody Border”, al doilea single inedit de pe „Clandestino”, interpretat în engleză, care evocă condiţiile de viaţă din taberele de migranţi din statul american Arizona. Al treilea titlu inedit, „Roadies Rules”, însoţit de ritmuri de percuţie, este extras din sesiunile de înregistrări ale albumului „Calipso” şi a fost reorchestrat de doi ingineri de sunet ai discului, Manu Chao şi Renaud Letang. „Este un fel de blues autobiografic despre un impuls suicidar apărut pe un drum în pustietate”, au precizat reprezentanţii casei de discuri Because.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?