Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Teodorovici: Am agreat un set de modificări importante ale Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală

Ministerul Finanţelor Publice a agreat un set de modificări importante ale Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală, după consultări cu mediul de afaceri, care au durat mai mult de un an, susţine ministrul de resort, Eugen Teodorovici. Proiectul de act normativ care conţine aceste modificări este publicat pe site-ul MFP, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, MFP continuă demersurile de susţinere a creşterii economice, de stimulare a antreprenoriatului românesc şi de facilitare a activităţii comerciale a mediului de afaceri. În acest sens, s-a purtat un dialog permanent cu reprezentanţii mediului de afaceri şi au fost dezbătute şi agreate mai multe măsuri fiscale. „Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală sunt documente vii, care trebuie adaptate în conformitate cu observaţiile şi propunerilor celor care produc bani şi plusvaloare în România: mediul de afaceri. Nu am fost şi nu voi fi adeptul modificărilor pompieristice ale Codului Fiscal, dar voi susţine mereu îmbunătăţiri cerute imperios de cei care activează în economia reală. Dialogul cu mediul de afaceri pentru aceste modificări a început în urmă cu mai bine de un an, iar după sintetizarea propunerilor şi analizarea lor, au reieşit nişte modificări care sunt pozitive pentru economia românească. O ţară este atât de puternică pe cât de puternică îi este economia, iar o economie nu poate fi puternică decât dacă are un mediu de afaceri stimulat, competitiv şi angajat către producerea de plusvaloare. Mulţumesc tuturor celor care au participat la conversaţia pentru aceste modificări ale Codului Fiscal şi ale Codului de Procedură Fiscală şi-i asigur că voi rămâne în continuare partenerul şi aliatul lor’, a subliniat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

MFP enumeră şi câteva dintre măsurile care urmează să fie adoptate. În domeniul Codului fiscal acestea vor viza: consolidarea fiscală a impozitului pe profit datorat de grupurile fiscale de firme; dezvoltarea conceptului de „loc al conducerii efective” pentru persoanele juridice nerezidente înregistrate într-un stat cu care România are încheiată Convenţie de evitare a dublei impuneri, potrivit legislaţiei acelui stat, dar care sunt controlate şi gestionate din România. Aceste persoane juridice străine cu locul de exercitare a conducerii efective în România vor datora impozit pe profit pentru profitul impozabil obţinut din orice sursă, atât din România, cât şi din străinătate.

Întregul articol pe https://bit.ly/2Z7AQC6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?