Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fitionești, Milcovul și Gologanu – avize tehnice pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale

Tot mai multe primării au demarat proceduri și au obținut avize tehnice de principiu pentru racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale. Mai nou, pe lista acestor localități au intrat și comunele Fitionești, Milcovul și Gologanu. Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că a inițiat un proiect de investiții care vizează alimentarea cu gaze a întregii localități. Acesta a precizat că deja a fost realizat studiul de fezabilitate și a obținut și autorizația de la societatea Transgaz. „Avem în derulare unul din cele mai ample proiecte de investiții, respectiv alimentarea cu gaze a comunei Fitionești. Am obținut avizul de la Transgaz, în care se arată că localitatea Fitionești va fi alimentată prin racordarea de la sistemul de transport gaze naturale existent la limita satului Mănăstioara. Va fi realizată o conductă de racord care va avea o lungime de 8,7 kilometri. De asemenea, am obținut certificat de urbanism pentru această investiție de la Consiliul Județean Vrancea“, a afirmat primarul Iordache Cazacu.

Rețeaua de alimentare cu gaze natuurale va avea o lungime totală de 20 kilometri pentru toată comuna și va deservi 1380 de locuințe, din care peste 800 locuințe vor fi racordate în prima fază.

Și comunele Milcovul și Gologanu au făcut primii pași pentru introducerea alimentării cu gaze naturale în cele două localități. „Un prim pas în realizarea unui obiectiv de interes public major pentru comuna Milcovul, dar și pentru comuna vecină, Gologanu, este obținerea «Aviz-ului Tehnic de Principiu privind alimentarea cu gaze naturale a comunelor Milcovul și Gologanu»! Acum putem spune cu certitudine că, în 4-5 ani, vom avea comuna racordată la gaze naturale! Lucrurile bune se construiesc greu, dar nu sunt imposibil de realizat“, a spus primarul comunei Milcovul, Mihai Neață.

La începutul lunii mai, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că la nivelul județului va fi demarat un amplu proiect de realizare a alimentărilor cu gaze. În perioada următoare va fi înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară privind alimentarea cu gaze a UAT-urilor, la care vor fi membre localitățile județului Vrancea. „Vom începe și alimentarea localităților județului Vrancea cu gaze naturale. Pentru asta vom constitui în perioada imediat următoare Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, unde vor fi membre localitățile județului Vrancea. Deja am avut discuții aprofundate cu compania Transgaz, cu domnul director general Sterian. O să prelungim conducta de la Focșani spre sudul județului“, a afirmat Marian Oprișan.

Până acum și-au arătat intenția de a racorda locuințele la alimentarea cu gaze naturale, și au demarat și diverse proceduri în acest sens, primarii din localitățile Vulturu, Străoane, Bolotești, Golești, Tulnici, Răcoasa, Cîmpuri, Soveja, dar există interes din partea tuturor administrațiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?