Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Judo – Sărbătoare la CS Unirea Focșani pentru campioana olimpică a tineretului European, Giorgia Hagianu!

La sediul CS Unirea Focșani a fost ieri sărbătoare! A fost sărbătorită Giorgia Hagianu, sportiva clubului, antrenată de senseii Adrian Moldoveanu și Mugurel Popa, câștigătoarea medaliei de aur la judo 40 kg la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku. Colegi ai Giorgiei, directorul CS Unirea, profesorul Petrea Vîlcu, personalul clubului, i-au oferit campioanei de la Baku un tort ornat cu cele cinci cercuri olimpice și un superb buchet de flori. Au felicitat-o cu drag și i-au urat să devină campioană olimpică de seniori! Ceea ce, având în vedere valoarea sportivei de nici 16 ani de la CS Unirea Focșani, este foarte posibil să se întâmple.

După primirea sărbătorească de la club, la puține ore de la revenirea în țară de la Baku, am stat de vorbă câteva minute cu Giorgia, despre care știam suficient de multe ca sportivă, foarte puține despre ea de dincolo de arena de concurs. Așadar!

Giorgia este elevă în clasa a 10-a la Liceul cu Program sportiv Focșani. Este adjudeancă! Vorba vine, căci este născută în Italia, ceea ce presupune cetățenie italiană, dar este și cetățean român și nici nu-și dorește altceva. Iar acum locuiește în căminul clubului sau este la Lotul național!

Îmi spune că la Baku a fost foarte frumos, ”este un turneu pe care rare ori îl întâlnești”. A fost frumos pentru că le-a bătut pe ambele adversare în fața cărora pierduse până atunci. Nu ți-a fost teamă? o întreb și-mi răspunde cu detașarea sportivei stăpână pe ea și pe ceea ce poate. ”Nu, pentru că știam că pot să le bat. Și le-am bătut!” O mai întreb și de ce nu a explodat de bucurie după ce a fost anunțată învingătoare în finală, așa cum probabil ar fi făcut aproape toți sportivii într-o asemenea împrejurare, ci s-a înclinat spre arbitru cu eleganță. ”Știam că titlul obținut este doar o etapă de parcurs, că am foarte multe de făcut și de câștigat în perioada și anii ce urmează”. În lume este pe locul 3 la categoria ei de greutate și de vârstă. Vrea să urce și să fie mereu pe primul loc. ”Acolo stau învingătorii!”. S-a simțit foarte mândră de primirea de la aeroport, la revenirea acasă. ”Mândră și importantă! Mi-a plăcut și așa îmi doresc să fie mereu!” mi-a mai spus.

Pentru Giorgia urmează Campionatul Mondial din Kazahstan, de la Astana, din septembrie. Va avea mai întâi o scurtă vacanță, până la 10 august după care va începe pentru competiția mondială.

Sensei Adrian Moldoveanu a caracterizat-o astfel: ”Succesul ei a fost pentru mine un rezultat așteptat pentru că îi cunosc valoarea foarte mare. Știam oricum că va fi o medalie. A venit aurul, ceea ce a fost foarte bine! Urmează pentru ea o perioadă grea, începând cu mondialele, dar știu că va fi sus pentru că are tot ce-i trebuie pentru asta!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?