Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Bărbat bătut și lăsat fără banii pe care îi avea ascunși în haină

Doi tineri, unul de 21 de ani, iar celălalt de 17 ani, vor fi judecați la Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Ambii au domiciliul în județul Iași.

Fapta a fost comisă în prima zi a lunii în curs, la Odobești, mai exact în clădirea fostei gări din oraș, acolo unde victima locuiește. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, la data amintită, partea vătămată, în timp ce se afla în sediul fostei gări din Odobești, a fost deposedată  prin exercitarea de acte de violență de către cei doi inculpați, de suma de 200 lei. În urma violențelor exercitate asupra sa, partea vătămată a suferit un politraumatism soldat cu plagă contuză și escoriație de buză superioară, tumefacție echimotică umăr stâng, leziuni ce au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Din anchetă a rezultat că, în ziua respectivă, inculpații au mers la victimă și i-au cerut suma de 10 lei cu titlu de împrumut. După ce au primit banii, inculpații au mers la magazin, și-au luat bere și semințe și s-au dus în parc. Au fost luați la întrebări de polițiști, întrucât consumau alcool în parc și amendați, fiind totodată nevoiți să plece de acolo. După acest episod, inculpații au mers din nou la locuința persoanei vătămate, cu scopul de a-i mai cere încă 10 lei, moment în care s-au și pus de acord să-i ia banii cu forța dacă victima nu le va da suma cerută.

În momentul în care i-au cerut bani pentru a doua oară, persoana vătămată le-a spus inculpaților că nu mai are de unde să le dea. Între timp a apărut fiica vitregă a persoanei vătămate, care a cerut și ea 10 lei. Astfel, persoana vătămată a scos din buzunar mai multe bancnote și i-a dat fiicei vitrege banii ceruți. Inculpații, fiind de față la acest episod, au văzut că victima are bani și au hotărât să o lase fără ei.

Între timp, fata a plecat, iar persoana vătămată a ieșit și ea din încăpere.  Inculpații au pus la punct detaliile și apoi au ieșit după persoana vătămată. Unul dintre ei i-a pus piedică bărbatului, iar acesta s-a dezechilibrat și a căzut. După acest episod, unul dintre inculpați i-a pus victimei mâna la gură pentru ca aceasta să nu poată cere ajutor, iar celălalt a lovit-o cu picioarele și i-a luat suma de 200 lei din haină.

Ulterior, cei doi au plecat la un magazin din Odobești și și-au cumpărat țigări, bere și coniac. Între timp, victima a sunat la 112, iar polițiștii i-au găsit pe inculpați chiar în magazin, în timp ce făceau cumpărături. Cei doi au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?