Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Aplicații practice în managementul integrat al deșeurilor, eveniment găzduit de Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Județean Vrancea a găzduit, miercuri, un eveniment regional cu tema „Aplicații practice în managementul integrat al deșeurilor – Asigurarea trasabilității deșeurilor prin implementarea noilor reglementări legislative în domeniul deșeurilor reciclabile și deșeurilor de ambalaje“. Evenimentul a fost organizat de Revista Infomediu Europa și Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară – ADI, la care asociația Vrancea Curată este membru. Evenimentul a avut ca scop schimbul de experiență în implimentarea Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor Solide în contextul noilor modificări legislative în domeniu, respectiv Legea nr.31/2019 (privind OUG 74/2018), Ordinul 1271/2018 și Ordinul nr. 1362/2018. Conferința a reunit toți actorii implicați în fluxul managementului deșeurilor, UAT-uri, ADI-uri, OIREP-uri, colectori, operatori, reciclatori precum și reprezentantii autorităților: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Garda Națională de Mediu (GNM), Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

S-au discutat probleme reale întâlnite în județul Vrancea și s-au propus soluții optime de rezolvare a acestora. Toți cei prezenți la eveniment au vizitat societatea Vrancart SA Adjud, unul dintre cei mai mari reciclatori de hârtie și carton din România.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Vrancea” este realizat în proporție de 95 la sută și va fi finalizat anul acesta. În acest moment se află în derulare ultimul contract, cel privind construirea de puncte de colectare, contract care este realizat în proporție de 85 la sută. Datele au fost prezentate, în luna februarie, în ședința Adunării Generale a Asociației intracomunitare Vrancea Curată.

Proiectul „Vrancea Curată” este unul din cele mai importante proiecte de investiții, care se derulează la nivelul tuturor localităților vrâncene. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan a precizat că acest proiect a fost blocat ani de zile de guvernul Boc, dar și de Cristina Trăilă, fostul președinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP). De asemenea, șeful administrației județene a mai spus că proiectul este blocat de mai bine de doi ani de primarii liberali în comunele Țifești și Ciorăști, care au refuzat să pună la dispoziție terenurile pentru construirea punctelor de transfer. „ Vreau să asigur cetățenii județului Vrancea că acest proiect privind managementul deșeurilor va fi finalizat și nu vor exista probleme, iar cetățenii din Vrancea se vor bucura de un județ curat și bine administrat”, a afirmat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?