Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO! Oseminte umane, găsite în urma unor săpături pe strada Gheorghe Potop

Pe strada Gheorghe Potop, în zona ISU Vrancea, muncitorii care efectuau lucrările de reparații au găsit oseminte umane. Un craniu ar fi avut urme de glonț. La fața locului au fost săpate mai multe gropi din care anchetatorii au extras osemintele. Lucrările au fost oprite și se așteaptă o comisie de la Iași pentru expertiză și alte căutări. La fața locului au ajuns și polițiști.
Pe stradă se efectuau lucrări de decopertare, iar în două locuri muncitorii au săpat mai adânc, la aproximativ 80 de centimetri, acolo fiind descoperite osemintele. Direcția de Cultură Vrancea va recomanda supraveghearea arheologică a lucrărilor de construcții. Un locatar al unui bloc din zonă ne-a spus că au mai fost găsite oseminte umane de-a lungul timpului. Totuși, oamenii spun că nu a existat un cimitir.

Focșăneanul Petru Mincu, pasionat de istorie, a ajuns la rându-i în zonă pentru a cerceta „mormintele“. Potrivit acestuia, în zonă nu a existat niciun cimitir, bazându-și afirmațiile pe o hartă a zonei din 1896. „Le-au găsit (oasele-n.r.) muncitorii când au săpat. Eu sunt pasionat de istorie, m-au sunat și am venit. Aici nu a fost cimitir. Înainte, cimitirele erau lângă biserici, iar biserica Sfântul Nicolae este mai departe. Aici a fost curtea Școlii de Fete, vă spun asta după ce am consultat o hartă din 1896. Sunt două gropi, în una am văzut o coloană, iar în cealaltă câteva oscioare. A fost pe aici o mașină de poliție, am înțeles că vor veni cei de la Muzeul Vrancei pentru a efectua săpături arheologice“, ne-a spus Petru Mincu, care administrează site-ul Focșani Vechi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?