Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Emisiunea aniversară de mărci poştale ‘Alexandru Romalo, 200 de ani de la naştere’ – de marţi în magazinele Romfilatelia

Emisiunea aniversară de mărci poştale „Alexandru Romalo, 200 de ani de la naştere” va fi introdusă în circulaţie, începând de marţi, de Romfilatelia. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, emisiunea de mărci poştale va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online – http://romfilatelia.ro/store/.

Primul preşedinte al Curţii de Conturi amintit de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la data de 6/18 iulie 1864 a fost Alexandru Romalo, a cărui imagine este ilustrată pe marca poştală a coliţei dantelate. Emisiunea aniversară este materializată sub forma unei coliţe filatelice dantelate cu o marcă poştală a cărei valoare nominală este de 28,50 lei. Grafica alăturată imaginii mărcii poştale ilustrează în facsimil prima pagină a „Monitorului Oficial”, în care a fost publicată legea înfiinţării Curţii de Conturi a României şi sigla actuală a acestei instituţii. Aceasta este completată de plicul prima zi, iar ca formă de machetare a fost folosită o coliţă dantelată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?