Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

ANGAJĂRI MASIVE din rândul CIVILILOR la poliție, jandarmi și pompieri


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) face angajări din sursă externă. Sunt disponibile, la nivel național, 2.500 de posturi pentru civili la poliție, pompieri ori jandarmi. Procedurile de încadrare vor fi inițiate începând cu data de 15 februarie. Angajările vor fi făcute ca urmare a deficitului de personal.
    Un anunț în acest sens a fost postat și pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. „O prioritate a ministrului Afacerilor Interne este reducerea deficitului de personal la nivelul structurilor MAI. Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative!”, se arată în informarea MAI.
    Odată cu postarea anunțului pe pagina de facebook a MAI, au apărut și comentariile. Unele dintre ele vin din partea celor cu școală în domeniu, care nu înțeleg de ce trebuie să mai urmeze astfel de cursuri dacă tot se fac angajări din sursă externă. Și civilii au comentat, foarte mulți dintre ei arătându-se interesați să participe la concurs.
    De asemenea, 1.000 de agenți au posibilitatea să devină ofițeri, asta dacă vor promova examenul pe care trebuie să-l susțină pentru a trece în corpul ofițerilor. De altfel, ei vor fi primii care vor susține examenul și abia apoi civilii. „O primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului”, se mai arată în informarea MAI.
    Angajări în MAI din sursă externă s-au mai făcut în urmă cu aproximativ 10 ani.

44 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?