Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Cadouri pentru copiii din Popești de la comunitatea românilor din Viena

Zeci de copii de la Grădinița 1 din Popești au primit cadouri de la comunitatea românilor din Viena. Campania umanitară a fost organizată de Asociația Culturală „Mihai Eminescu” din Viena, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Donațiile din partea românilor stabiliți la Viena au constat în jucării, pachete cu dulciuri, obiecte de îmbrăcăminte. Fiecare persoană, familie care a dorit să se implice în această campanie a ales câte un copil pentru care a pregătit un cadou. Președintele Asociației, Laura Hant, a precizat că toate lucrurile din pachetele oferite copiilor sunt noi, cu etichete, fiind verificate înainte de a fi ambalate în cutii. În această campanie umanitară a mai fost implicată o firmă de transport din Republica Moldova, a omului de afaceri Alexandru Machedon, care a pus la dispoziție mașinile care au adus pachetele cu cadouri de la Viena.

Cei mai bucuroși de cadouri au fost micuții de la Grădinița din Popești, care au pregătit un program special pentru oaspeții de la Viena. Au desenat ouă de Paște, au recitat poezii, cântecele în fața părinților și a invitaților. Președintele Asociației, Laura Hant, a povestit că a fost aleasă Vrancea după o discuție cu deputatul PSD Angel Tîlvăr. O asemenea campanie umanitară a mai fost derulată de Asociație în urmă cu doi ani, când au fost aduse cadouri pentru copiii familiilor nevoiașe din Focșani. Ne-am dorit să aducem o mică bucurie, un mic zâmbet pe buzele acestor copilași minunați de la această grădiniță. A fost o dorință a noastră, Asociația «Mihai Eminescu», de a ajuta, a face proiecte de caritate, de a ajuta anumite grădinițe sau copii care au nevoie. Am apelat, am găsit înțelegere la domnul ministru Angel Tîlvăr, și acum suntem la a doua acțiune datorită dânsului în această zonă. Nu este ușor să găsești un sprijin în România pentru ca acest campanii să ajungă la bun sfârșit în condițiile cele mai bune. În domnul deputat Angel Tîlvăr am găsit un partener de nădejede. Îi mulțumesc că ne-a dat posibilitatea de a ajunge la acești copii frumoși, a spus Laura Hant, care a mulțumit pentru implicare inspectorului școlar adjunct, profesorul Aurel Șelaru.

Cadourile trebuiau să vină mai rapid dar, din cauza unei defecțiuni la mașină, transportul a fost blocat câteva zile. Deoarece în Austria au fost Sărbătorile Pascale, a fost imposibil de găsit un mijloc de transport pentru a ajunge în termenul stabilit inițial. În cele din urmă, cu sprijinul lui Alexandru Machedon, din Republica Moldova, a fost găsită o soluție pentru ca pachetele să ajungă la copiii din Popești înainte de a veni iepurașul în Săptămâna mare. Ne-a trimis o mașină de la Chișinău la Viena, de acolo am venit aici, la Popești. Atunci când vrei să faci din suflet, se poate face. Am găsit o grădiniță foarte frumoasă, plină de copii energici, iubitori. Doamnele educatoare, domnul primar, sunt o familie, se vede că este o comunitate închegată”, a adăugat Laura Hant. Aceasta vrea ca legătura cu Grădinița din Popești să continue și să realizeze un proiect de reabilitare și restaurare a spațiului pentru copii. Grădinița este realizată în anii ’60, în perioada fostului CAP din comună și are nevoie de îmbunătățire pentru a asigura condiții mai bune micuților.

Împreună cu primarul social-democrat Nicolae Ciocănel, educatoarele Mirela Despa, Lucica Pușcoiu și directorul Școlii, Adina Stoica, a fost vizionată clădirea grădiniței, pentru a vedea lucrările de care este nevoie pentru reabilitarea ei. Acest cadou reprezintă o mică bucurie dar sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să putem pune un sprijin la restaurarea acestei grădinițe. Am depus un proiect la o instituție în Austria, care ne-a promis sprijinul și sperăm ca în vara acestui an să putem începe lucrările, atât cât vom avea fonduri de la firma din Austria. Ulterior, pe parcursul timpului, dacă fondurile nu ajung, să continuăm în toamnă sau primăvara anului viitor. Am găsit în Focșani o a doua casă, este al doilea an în care Asociația Mihai Eminescu vine către copiii din această zonă. Vă mulțumim că ne primiți cu căldură, se simte că, de câte ori vii acasă, românii știu să îți arate dragostea și bucuria de a te revedea. Mulțumesc celor care ne-au susținut în această campanie, românilor din Austria care sunt foarte deschiși și dornici de a ajuta pe cei de acasă, nu au uitat locurile de unde au plecat, a precizat Laura Hant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?