Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Ziua Forțelor Terestre și Ziua Veteranilor de Război, sărbătorite în garnizoana Focşani

Militarii Garnizoanei Focşani, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – filiala Vrancea şi autorităţile administraţiei publice locale, vor desfășura o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre și a Zilei Veteranilor de Război. Acestea vor debuta joi, 18 aprilie, cu o ceremonie militară și religioasă, la Mausoleul Eroilor din cartierul Sud, începând cu ora 11.00, şi va consta în sfințirea Monumentului Eroilor Artileriști ai Regimentului 11 Artilerie, oficierea serviciului religios, evocarea semnificaţie Zilei Veteranilor de Război și a Zilei Forțelor Terestre, depunerea coroanelor şi jerbelor de flori, defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare.

De asemnea, în aceiași zi, militarii Brigăzii 8 LAROM vor organiza Ziua Porțior Deschise, de la ora 10.00, unde vor fi prezentate publicului larg interesat sau atras din curiozitate de domeniul militar, standuri de prezentare a echipamentului, tehnicii şi armamentului aflate în dotare, filme documentare, precum și vizitarea sălii tradiţiilor militare.

Manifesterările dedicare sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre și a Zilei Veteranilor de Război se vor încheia marți, 23 aprilie, cu un concert extraordinar susținut de Muzica Militară a garnizoanei în Piața Unirii din Municipiul Focșani, începând cu ora 14.00. La activități vor participa reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai instituţiilor civile, militare şi religioase din garnizoană, precum şi cadre militare active, în rezervă/ retragere şi veterani de război.

Sursa: Facebook Brigada 8 LAROM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?