Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Răfuială politică la Fitioneşti


Fitioneșteanul Costel Radu susține că, de câteva zile, este ținta atacurilor îndreptate împotriva sa de președintele Organizației Locale a PDL, Viorel Banciu. Potrivit acestuia, Banciu, care este și consilier local, l-ar fi reclamat la Poliție, acuzându-l de practicarea, fără drept, a serviciilor de taximetrie. Radu este convins că totul nu este altceva decât „o răfuială politică și un act de intimidare îndreptat asupra sa”, cunoscut fiind faptul că, de 15 ani, este membru cu acte în regulă al PSD și un susținător al primarului Iordache Cazacu. „Reclamația a plecat de la faptul că, în calitate de membru al PSD, am contribuit la crearea organizației locale de tineret a partidului. Cunoscând lumea din comună, am mers prin sat și am stat de vorbă cu tinerii care au semnat adeziuni, iar la ședința de constituire a organizației, aceștia au devenit membri. El, Banciu, s-a dus prin sat, tot la tineri, după ce aceștia semnaseră deja adeziunile la TSD, motiv pentru care, normal, au refuzat să se mai înscrie în PDL. Imediat după asta, Banciu s-a lăudat  peste tot că «o să mă aranjeze el», că «o să mă sperie» și așa a apărut reclamația”, ne-a declarat Costel Radu. Acesta a precizat că, inițial, reclamația formulată împotriva sa a fost trimisă de Banciu prin poștă, la Poliția Municipiului Focșani, dar lucrătorii de aici au redirecționat-o către colegii de la Panciu. Costel Radu a mai afirmat că, la scurtă vreme de la înregistrarea petiției, a și fost sancționat de polițiști, însă nu pentru taximetrie neautorizată. „M-au oprit săptămâna trecută, la ieșirea din Panciu, spre Fitionești, și m-au amendat cu 804 lei pentru că în certificatul de înmatriculare al mașinii scria că aceasta este de culoare galbenă, iar în cartea tehnică scria că este de culoare roșie. Eu habar nu aveam acest lucru. Am cumpărat mașina în luna decembrie și, la predarea actelor, fostul proprietar nu mi-a semnalat acest aspect. Odată cu amenda, pe care încă nu am plătit-o pentru că pur și simplu nu am bani, am fost penalizat cu două puncte și mi s-a luat și certificatul de înmatriculare, însă nu și permisul. Consider că aceste sancțiuni mi-au fost aplicate ca să fie mulțumit Viorel Banciu”, a mai spus Costel Radu. El a mai povestit că, imediat după ce a fost amendat, a mers la Viorel Banciu, pentru a-l întreba ce este cu reclamația formulată împotriva lui. „A susținut că nu el a scris-o. I-am zis că, dacă așa stau lucrurile, să se intereseze cine este persoana, să facă plângere la Parchet și să ceară expertiză grafologică, altfel s-ar putea să-l dau în judecată”, a mai spus Costel Radu.

Acuzații negate

În replică, Viorel Banciu a negat acuzațiile, susținând că nu are niciun amestec. „Nu intru în amănunte, pentru că e complicat”, spune Viorel Banciu. Acesta ne-a relatat că, în urmă cu două zile, s-a prezentat la Poliția din Panciu pentru a lămuri problema reclamației împotriva lui Radu. „Ieri (duminică, n.r.) am dat o declarație, în care am precizat că eu nu l-am reclamat pe Radu Costel, că nu am nimic de împărțit cu el, că nu-s în niciun fel de relații cu el, nici de prietenie, nici de dușmănie. Chiar l-am și trimis pe Radu să compare scrisul din reclamație cu acela din declarația mea, pentru că este o diferență ca de la cer la pământ. Este o reclamație făcută în numele meu, dar nu apar nicăieri datele mele personale, CNP-ul, domiciliul și așa mai departe”, susține Viorel Banciu. El a mai afirmat că a aflat despre neconcordanțele din acte privind autoturismul lui Radu de la agentul de poliție care l-a amendat. „Eu nu aveam de unde să știu ce conține certificatul de înmatriculare, deci cine l-a reclamat e tot o persoană care știa. De aceea cred că totul pleacă de la edilul nostru, care vrea să-mi vadă numele în ziare”, a mai spus Viorel Banciu.

Banciu reclamagiul

Contactat de reporterii noștri, primarul Iordache Cazacu a afirmat că Viorel Banciu nu este la prima reclamație formulată împotriva celor care nu-i împărtășesc opiniile politice. „Dacă nu mă înșel, chiar anul trecut, înainte de Paște, Banciu   l-a reclamat pe Steluțu Crancu, foarte cunoscut pentru stâna de oi pe care o deține, din cauză că ar comercializa carne de miel fără control sanitar veterinar, dar în urma controlului de la DSV, acuzațiile s-au dovedit nefondate”, a precizat Iordache Cazacu. El a negat categoric acuzațiile pedelistului, susținând că Banciu însuși este cel care își face reclamă proastă în comună. „E rușinos să arunci cu noroi în consătenii tăi, mai ales atunci când ești și consilier local, reprezentantul partidului aflat, încă, la guvernare, și ar trebui să fii un exemplu pentru comunitate, pentru consăteni, să-i ajuți să depășească momentele dificile, nu să-i discreditezi doar pentru că nu-ți împărtășesc convingerile politice”, a spus Iordache Cazacu.

„Suntem obligați să verificăm orice petiție”

Existența reclamației semnate de Viorel Banciu a fost confirmată și de comandantul Poliției Panciu, comisarul șef Constantin Belibou. El a adăugat că petiția a fost înregistrată pe data de 5 aprilie a.c., după ce a fost primită prin poștă de la Poliția Municipiului Focșani, fiind ulterior repartizată unui agent din cadrul instituției pentru soluționare. Constantin Belibou nu a putut preciza, însă, dacă reclamația a fost sau nu redactată de Viorel Banciu, nici stadiul verificărilor. „Noi suntem obligați să verificăm orice petiție, indiferent de cine este semnată sau dacă este o anonimă. În cazul de față, dacă informațiile se dovedesc a fi false și că reclamantul nu este cel care pretinde că este, dosarul este închis. De asemenea, dacă informațiile se confirmă, indiferent cine este reclamantul, cazul va fi cercetat în continuare și va face obiectul unui dosar penal”, a concluzionat Constantin Belibou.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?