Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO şi GALERIE FOTO: Câinii și pistoalele Jandarmeriei Vrancea, preferate de copii la Ziua Porților Deschise

Cu ocazia zilei de 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, a organizat, marți, la sediul din strada Plevnei nr. 2, „Ziua Porţilor Deschise”. La activitate au luat parte elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Aceștia au putut vedea expuse uniforme, armament şi materiale specifice din dotarea jandarmilor vrânceni. Cora și Bella, câinii Jandarmeriei Vrancea, dar și pistoalele expuse de jandarmi, au fost și de această dată preferatele copiilor care au vizitat sediul Jandarmeriei Vrancea.

De asemenea, jandarmii vrânceni au desfășurat o serie de activități în perioada 30 – 31.03.2019, pentru a celebra Ziua Jandarmeriei Române. Astfel, în interiorul Promenada Mall Focșani, din municipiul Focșani, a fost organizat un punct de informare. Jandarmii au prezentat oferta educaţională pentru instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne – specialitatea Jandarmi pentru anul 2019, precum şi importanța locului şi rolului Jandarmeriei Române în statul de drept.

În aceeași perioadă, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au prezentat la intrarea în Parcul Natural Cheile Tișiței, ateliere specifice cu materialele din dotare și au informat turiștii prezenți despre siguranța pe traseele montane din zona de responsabilitate. Pe 1 aprilie 2019, jandarmii vrânceni au fost prezenți la Colegiul Național ,,Emil Botta’’ din municipiul Adjud și la Liceul Teoretic „Ioan Slavici’’ din orașul Panciu, unde au prezentat oferta educaţională și au expus în cadrul atelierelor specifice armamentul și materialele din dotare.

Astăzi, la sediul Cercului Militar Focşani, într-un cadru festiv, va fi organizată a 169-a aniversare a Jandarmeriei Române, prin simpozionul „Jandarmeria Română- 169 de ani de existenţă”, activitate la care vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale precum și conducătorii principalelor instituții alături de care Jandarmeria Vrancea desfășoară activitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?