ULTIMA ORĂ! Atenție, șoferi! Poliție „cu forțe sporite” pe DN 2 E 85, DN 2 D și DN 23, în cadrul unei acțiuni la nivel european

0
4137

Începând din această noapte, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depășesc limitele legale de viteză.

Astfel, polițiștii rutieri vor acționa cu forțe sporite, împreună cu polițiștii de ordine publică, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere pe fondul conducerii cu viteză excesivă, în special pe DN 2 E 85, DN 2 D și DN 23.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019).

ATENŢIE!

Conducătorii auto care depăşesc limita legală de viteză cu peste 50 km/h riscă sancţiuni contravenţionale de 9 – 20 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

POLIȚIȘTII RUTIERI VRÂNCENI VĂ RECOMANDĂ:

– Țineți cont de faptul că viteza determină creşterea considerabilă a distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!

– Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

– Pe timpul deplasării adoptaţi o conduită preventivă – depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, care să vă protejeze de implicarea în accidente!

– Nu vă angajați în depăşiri riscante şi păstrați o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic!

D R U M B U N !

BULETIN DE PRESĂ IPJ Vrancea, 2 aprilie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here