Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Auto – Formula 1: Mick Schumacher și-a făcut debutul într-un monopost Ferrari

Pilotul german Mick Schumacher, fiul multiplului campion mondial Michael Schumacher, a efectuat primele sale tururi de pistă într-un monopost de Formula 1, aparţinând echipei Ferrari, marţi, pe circuitul de la Sakhir din Bahrain, pe care tatăl său a câştigat în urmă cu 15 ani primul său Mare Premiu din Orientul Mijlociu, informează Reuters. Campion european de Formula 3 în sezonul trecut, Mick Schumacher, în vârstă de 20 ani, şi-a făcut debutul în Formula 2 la sfârşitul săptămânii trecute, pe aceeaşi pistă din Bahrain, clasându-se pe locurile 8 şi 6 în cele două curse la care a participat.

Tânărul pilot, al cărui tată a câştigat Marele Premiu al Bahrainului pe 4 aprilie 2004, după ce a luat startul din pole position, urmează să testeze miercuri un monopost al echipei Alfa Romeo (fostă Sauber), motorizată de Ferrari. Mick Schumacher a avut marţi prima sa experienţă adevărată într-o maşină de Formula 1 modernă, după ce a mai pilotat anterior monopostul cu care tatăl său a câştigat, în 1994, titlul de campion mondial cu Benetton pe circuitul de la Spa-Francorchamps, înaintea Marelui Premiu al Belgiei din 2017.

Michael Schumacher, care nu a mai avut nicio apariţie publică după accidentul de schi suferit în decembrie 2013, deţine în continuare recordul de victorii în Formula 1, cu 91 de Mari Premii câştigate. El a cucerit în total şapte titluri de campion mondial, cinci dintre ele alături de Ferrari, între 2000 şi 2004. Schumacher senior s-a despărţit de scuderia italiană în 2006, când s-a retras din activitate, revenind apoi în competiţie alături de Mercedes, între 2010 şi 2012, fără vreun să înregistreze însă nicio victorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?