Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Epidemia de opiacee – Acord semnat de Purdue Pharma, care va plăti 270 milioane de dolari

Laboratorul farmaceutic Purdue Pharma LP şi proprietarul său, bogata familie Sackler, au acceptat să plătească suma de 270 de milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces legat de criza opiaceelor ce a fost demarat de statul american Oklahoma, care a obţinut astfel o victorie majoră împotriva companiei menţionate, acuzată că a favorizat dependenţa de droguri, fenomen aflat la baza unei epidemii ce devastează Statele Unite, informează AFP.

Procurorul general din Oklahoma, care se confruntă la fel ca alte state americane cu o veritabilă explozie a numărului de supradoze mortale cu opiacee în ultimii ani, a anunţat marţi această plată în cadrul unui acord amiabil încheiat cu Purdue Pharma, producătorul OxyContin, un analgezic aflat în primele rânduri ale medicamentelor acuzate că au alimentat această criză. În cadrul procesului au fost vizate practicile de marketing ale companiilor farmaceutice. Încurajându-i pe medici să le prescrie, sau chiar să le prescrie excesiv, aceste companii sunt acuzate că au împins milioane de americani spre dependenţa de medicamente sau de droguri tari şi de sinteză.

Suma de 270 de milioane de dolari va fi utilizată în mare parte pentru a finanţa centrul de cercetări asupra dependenţei din cadrul Universităţii Tulsa.

Întregul articol pe https://bit.ly/2Fw36Xt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?