Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Copiii, cei mai afectaţi de viroze şi pneumonii


   Oscilațiile de temperatură din ultimele zile au îmbolnăvit peste 1.600  vrânceni. Medicii spun că cei mai afectați de schimbările climatice au fost copiii. 
   Săptămâna trecută, peste 1.600 de persoane s-au prezentat la medic, acuzând simptome ale infecțiilor căilor respiratorii. O parte dintre acestea au avut nevoie de spitalizare. Numărul cazurilor diagnosticate cu viroze și pneumonii este în scădere față de perioada anterioară. Potrivit informațiilor statistice oferite de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică, în săptămâna 18-24 martie, 1.113 persoane s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii, 62 necesitând internare în spital, iar alte 511 persoane au fost diagnosticate cu pneumonii, 207 fiind internate în spital. Cu gripă au fost diagnosticate cinci persoane, din care două au fost internate în spital. De asemenea, două persoane au fost suspectate că ar suferi de gripă, și acestea fiind internate.
   Medicii atrag atenția că cei mai afectați de viroze și pneumonii sunt copiii cu vârste între 5 și 14 ani. Astfel, 334 de copii din această categorie de vârstă au fost diagnosticați cu viroze, iar alți 118 cu pneumonii. Mulți dintre copiii diagnosticați cu viroze și pneumonii au avut nevoie de internare în spital. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?